Hamile kadını bedel usulüyle 2. kez evlendirdiler

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadını bedel usulüyle 2. kez evlendirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 13:12

Konya'da 5 günlük bebeğini ekin tarlasına terk eden annenin berdel usulüyle evlenip hamile kaldıktan sonra eşinden ayrıldığı, ancak daha sonra yine berdel usuluyle ikinci kez evlendirildiği, ikinci kocasının çocuğu istememesi üzerine de bebeğini tarlaya bırakmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Çeltik ilçesi Selçuk Mahallesi'nde 5 günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğin ekin tarlasında bulunmasının ardından jandarma soruşturma başlattı.

Çalışmaların ardından bebeğin annesinin Şanlıurfa'dan Çeltik ilçesine pancar çapası yapmak üzere gelen işçilerden N.K. (26) olduğu belirlendi.

Gözaltına alınarak ilçe jandarma karakoluna götürülen genç kadın ifadesinde, iki kez berdel usulüyle zorla evlendirildiği söyledi.
Ailesinin zorlamasıyla erkek kardeşimin evlendiği kızın kardeşiyle berdel evliliği yaptığını ve hamile kaldığını belirten N.K'nin “Kardeşimin boşanmasıyla bizim de ayrılmamız istendi. Eşimden ayrıldıktan sonra boşanan erkek kardeşimin yeni evlendiği kızın kardeşiyle 6 ay önce yine berdel karşılığı evlendirildim. İlk eşimden 3 aylık hamile olduğumu yeni evlendiğim kişi bilmiyordu. Öğrendiğinde ise çocuğu istemedi. Bebek dünyaya gelince ekin tarlasına bırakmak zorunda kaldım” dediği öğrenildi.

Bebeğin Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvasına teslim edildiği, N.K'nin ise sığınma evine gönderildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!