Kalpten ölen üniversiteli için okulunda tören

Güncelleme Tarihi:

Kalpten ölen üniversiteli için okulunda tören
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2009 14:11

İZMİR'de Ege Üniversitesi'nin Kültür, Sanat ve Spor Şenliği'nin başlangıcındaki yürüyüşte fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren üniversiteli Mahmut Bora Dağ'ın yapılan otopisinde, kalp krizi sonucu öldüğü kesinleşti. Dağ'a, Ege üniversitesi İkdisat ve İdari Bilimler Fakültesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz gözyaşlarını tutamadı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Mahmut Bora Dağ, Ege Üniversitesi'nin 30'ncu Kültür Sanat ve Spor Şenliği'nin açılış yürüyüşüne katılmak için kampüs içinde kaldığı yurttan çıkıp koşmaya başladı. Bir süre koştuktan sonra kortejdeki grubuna katılan Dağ, fenalaşıp yere yığıldı. Yanındaki arkadaşları tarafından arkadan gelen ambulansa bindirilerek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dağ, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Mahmut Bora Dağ'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde kesin ölüm nedenin kalp krizi olduğu belirtildi.

Dağ'ın İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenazesi, Ege Üniversitesi İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası önünde getirildi. Törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim gödevlileri, okul arkadaşları ve yakınları katıldı. Törende Dağ'ın arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

REKTÖRÜN GÖZYAŞLARI

Rektör Candeğer Yılmaz, ağlayarak yaptığı konuşmasında, “Ben de bir hekim olarak olayı öğrendiğimde Mahmut Bora Dağ'ın, dosyasını inceledim. Üzülerek söylüyorum, kalbinde rahatsızlık varmış, hastanemizde tedavi gördüğünü öğrendim. Öğrencimizin zamansız ve erken gidişi hepimizi derinden üzdü. Yaşarken bazen bazı organlarımızın eskidiğini fak edemiyoruz. Arkadaşlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Konuşmanın arından Yılmaz, gözyaşlarını silerek son kez Dağ'ın Ege üniversitesi Bayrağı'sarılı tabutunu okşadı.
Yapılan törenin arından Dağ'ın cenazesi memleketi Kayseri'ye gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!