Çukurca'da mayın tuzağı: 1 er şehit

Güncelleme Tarihi:

Çukurcada mayın tuzağı: 1 er şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2009 07:31

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde operasyona giden askerlerin ilerlediği patika üzerine PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayının patlaması sonucu 1 er şehit oldu, biri üsteğmen, 2 asker de yaralandı. Şehit olan Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Lokman Tekin'in Adana'da yaşayan ailesi, sabaha karşı verilen acı haberle yıkıldı.

Haberin Devamı

Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca'nın Çayırlı Bölgesi'nde, dün akşam saat 22.30 sıralarında operasyona giden askerlerin ilerlediği patikaya PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayın, büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada, Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Lokman Tekin şehit oldu, biri üsteğmen, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Çukurca Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerinin ardından helikopterlerle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edildi.
Olayın ardından, güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEHİDİN AİLESİ SABAHA KARŞI VERİLEN ACI HABERLE YIKILDI

Mardin'in Savur İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Adana’da yaşayan Lokman Tekin’in şehit olduğu haberi, ailesine saat 04.00 sıralarında verildi. Şehidin babası Muhittin ile ağabeyi, Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi Amirliği’ne çağrıldı. Burada, hazır bekleyen askeri heyetten oğlunun şehit olduğu haberine alan acılı baba ve ağabey gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra Muhttin Tekin ve askeri heyet, şehidin evine gitmek için yola çıktı. Muhittin Tekin, polis merkezinden çıkışta, kapıda bekleyen askerlerin boynuna sarılıp öperek teselli bulmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Gülbahçe Mahallesi’ndeki eve ulaşan Adana Merkez Komutanlığı’ndan askeri yetkililer ile polis ekipleri, Lokman Tekin'in şehit olduğu haberini açıkladı. 2’si zihinsel engelli 5 erkek, 2 kız kardeşi bulunan Lokman Tekin’in acı haberini alan yakınları, sinir krizleri geçirdi.

Fenalaşan anne Bedriye Tekin’e, hazır bulundurulan sağlık ekipleri müdahale etti. Oğluyla her gün telefonda görüştüğünü söyleyen anne Bedriye Tekin, gözyaşları içinde, “Telefonla konuşur, operasyona çıkmadan önce helallik alırdı. Ben de ‘Oğlum kendine dikkat et’ derdim. Dün akşam da aradı, operasyona çıkacaklarını söyledi. İçim kan ağlıyordu, ama elimden bir şey gelmedi” dedi.

Oğlunun bir ay önce izne geldiğini belirten baba Muhittin Tekin ise şehit Lokman Tekin'in komando kıyafetiyle çektirip evine gönderdiği fotoğrafa bakıp, sessizce gözyaşı döktü.

Terhisine 3 ay 10 gün kala şehit olan Lokman Tekin’in cenazesi, yarın Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından Adana’ya gönderilecek. Sabancı Merkez Camii’nde kılınması beklenen cenaze namazının ardından da şehit erin cenazesinin Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.

Tunceli- Bingöl sınırında büyük operasyon

Haberin Devamı

TUNCELİ-Bingöl sınırında tespit edilen 20 kişilik PKK’lı terörist grubunu etkisiz hale getirmek için hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Teröristlerin bulunduğu bölgeler Kobra helikopterlerle bombalanırken, Jandarma Özel Harekat Timleri, takibe aldıkları PKK’lıların askerin geçiş yoluna döşediği 4 patlayıcı düzeneğini bularak etkisiz hale getirdi.

Tunceli ve Bingöl’de PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 5 gündür sürdürülen operasyonlarda, zaman zaman sıcak temaslar sağlandı. Bu çatışmalar sırasında bazı teröristlerin öldürüldüğü değerlendirilen operasyonda, Bingöl’ün Yedisu İlçesi kırsal alanından sıkışan 20 kişilik bir PKK’lı grubun Tunceli’nin Pülümür İlçesi kırsal alanındaki ormanlık ve sarp bölgeye kaçmaya çalıştıkları teknik takiple tespit edildi. Teröristler etkisiz hale getirmek için Kobra tipi helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları bombaladı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından 7 Mayıs-7 Ağustos 2009 tarihleri arasında askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölgede sürdürülen operasyonlarda kaçmaya çalışan PKK’lıların askerlerin geçiş güzergahlarına patlayıcı tuzakladığı belirlendi. Bölgeye götürülen taşınabilir frekans karıştırcı Jammer’lerle ikisi basma düzenekli, ikisi uzaktan kumandalı 4 ayrı patlayıcı imha edildi. Yaklaşık 2 bin askerin katıldığı belirtilen operasyonda PKK’lılara ait 3 Kalaşnikof tüfek, bol miktarda mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan kimyasal madde ve patlayıcı düzenecekleri ele geçirildi.

Operasyon Pülümür’ün Kızılmesçit, Altın Hüseyin, Aşağışenliği Köyleri kırsal kesimi, Bingöl’ün Yedisu ve Kiğı İlçesi kesiminde yoğunlaştırıldı. Askeri yetkililer, çatışmalarda yaralanan PKK’lıların bulunduğunu kan izlerinden tespit ettiklerini belirtti. Kaçmaya çalışan PKK’lıların yaralıları da yanlarında götürmeye çalıştıkları belirtilirken, bir çok teröristin de çatışmalarda öldüğünün tahmin edildiği, ancak kesin sayının operasyonun bitmesinden sonra belli olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

KARAKOLA ÇAĞRIYA TEPKİ

Hakkari’de mayına basması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Lokman Tekin’in babası Muhittin Tekin, gece yarısından sonra eve telefon edilip karakola çağrılmasına tepki gösterdi. Baba Tekin, “Beni karakola çağırdılar. Bir şey soracaklarını söylediler. Arabamın olmadığını söyledim. Bunun üzerine evin önündeki caddeye çıkmamı istediler. Eşimle beraber hazırlanıp, yola çıktık. Polis aracı gelip bizi aldı, karakola götürdü. Orada, askerleri görünce oğlumun şehit olduğunu anladım. Beni niye böyle çağırdılar, karakola götürdüler anlamadım. Çok üzgünüm” dedi.

Şehidin amcasısın oğlu 44 yaşındaki İskender Tekin de, “Gelip evde şehit haberini verebilirlerdi. Amcam bir şehit babası artık. Ama, karakola çağırıp, öyle haber verdiler. Kuzenimin şehit haberi üzerine evde bayılan ve sinir krizi geçirenler vardı. Onları biz teselli ettik, ama başka yerlerde ambulans erkenden hazır bekletiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit evinde de “Artık barış olsun. Bu savaş bitsin. Hep fakir çocukları ölüyor” diye tepki gösterenler oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!