Ölenlerle aynı soyadlı 8 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Ölenlerle aynı soyadlı 8 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2009 08:22

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte bölgeye giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, düğün evine yapılan kanlı baskın sonrası 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Atalay, gözaltına alınanların çoğunun soyadının ölenlerle aynı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

KANLI BASKINDAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

KANLI BASKIN İŞTE BU KÖYDE MEYDANA GELDİ

İŞ MAKİNELERİYLE MEZAR KAZIYORLAR

Bakan Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le Mardin'e gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, dün Mardin'in Mazıdağı ilçesinin Bilge köyünde dün akşam Çelebi ailesinin nişan töreninin yapıldığı sırada bir grup tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bu silahlı saldırı sonucu 6'sı çocuk 16'sı bayan olmak üzere toplam 44 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Bakan Atalay, şöyle devam etti:

“3 vatandaşımız ise yaralıdır. Yaralılardan 2'si Diyarbakır'da 1'i Mardin'de tedavi görmektedir. Olaydan kısa süre sonra güvenlik güçleri derhal olay yerine intikal etmişler. Çok sayıda ambulans gönderilmiştir. Sağlık birimlerimiz seferber olmuştur. Bütün doktorlarımız hem Mardin'den hem Diyarbakır'dan göreve çağrılmıştır. Olay yerine Cumhuriyet savcısı, mülki idare amirleri, jandarma bölge komutanı ve diğer yetkililer intikal etmişlerdir ve gerekli çalışma başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Olayın hemen ardından konuyla ilgili bilgimiz olmuştur. Sayın Başbakanımız MYK toplantısındaydı. Kendisine bilgi arz ettim. İlgili arkadaşları, Emniyet Genel Müdürünü ve Jandarma Komutanını çağırdım ve gece boyu, gerekli talimatları verdim. Olaya Cumhuriyet Savcısı el koydu.”

Bakan Atalay, gece boyu yürütülen çalışmalar sonucu görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda olayın faili olarak değerlendirilen 8 kişinin şu anda silahlarıyla birlikte jandarma tarafından yakalandı ve gözaltına alındığını kaydetti.

ÖLENLERLE FAİLLERİN SOYADI AYNI

Atalay, gözaltına alınan kişilerle ilgili bir soru üzerine, “Hepsi bu köyden, maalesef ölenlerin de şu anda fail diye gözaltına alınanların da çoğu aynı soyadı taşıyor ” dedi.

“KÖY İÇİNDE AİLE ARASINDA İHTİLAF VE HUSUMET”

Yürütülen soruşturma gereğince adli makamlarca olay bölgesine giriş ve çıkışlara sınırlama getirildiğini ifade eden Bakan Atalay, “Güvenlik tedbirleri hala devam ediyor. İlk tespitlere göre, köy içinde aile arasında ihtilaf ve husumetler sonucu gelişen bir olay olarak değerlendirilmektedir. Bu konuda çalışmalar hala sürüyor. Kesin bir ifade kullanmak istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle bölgeye gittiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Tarım ve Köyişleri Bakanımız da Diyarbakır'dan bize katılacak. Olay yerinde inceleme yapacağız, bilgi alacağız. Hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız. Taziye görevimizi yapacağız. Üzücü bir olay, masum vatandaşlarımız, içinde çocuklar, kadınlar var, hepsini kaybettik onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!