"Bir asrın tanığı" trafik kazasında öldü

Güncelleme Tarihi:

Bir asrın tanığı trafik kazasında öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 12:32

Bursa'da bir asra yaklaşan yaşamında Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün kente gelişi gibi önemli olaylara tanıklık ettiği öğrenilen 92 yaşındaki kişi, trafik kazasında öldü.

Haberin Devamı

Binmek istediği otobüsün altında kalıp yaşamını yitiren 90 yaşındaki M. Şemsettin Aksıray'ın cebinden, çocukluk yıllarında Atatürk'ün Bursa’ya yaptığı ziyaret sırasında elini öptüğü yazılı gazetenin küpürü çıktı.

Kaza, bugün saat 17.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi'nde meydana geldi. Batı Garajı- Hasanağa Mahallesi arasında çalışan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 40 yaşındaki Enver Kahraman yönetimindeki 16 YE 689 plakalı halk otobüsüne binmek isteyen M. Şemsettin Aksıray, bir anda dengesini kaybedip düştü. Hareket eden otobüsün sağ arka tekerleği altında kalan M. Şemsettin Aksıray olay yerinde yaşamını yitirdi. Yapılan incelemede, Sağlık Bakanlığı'ndan 50 yıl önce emekli olan M. Şemsettin Aksıray'ın cebinden, Atatürk'ün Bursa’yı ziyareti sırasında elini öptüğü yazılı yerel bir gazetede yer alan haber röportajının küpürü çıktı. ;

M. Şemsettin Aksıray'ın ceseti otopsi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Kaza sonrası gözaltına alınan halk otobüsünün şöförü Enver Kahraman, ifadesi alındıktan sonra ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak’ suçundan adliyeye çıkartılacak.

Haberin Devamı

Bir asrın tanığı trafik kazasında öldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!