İstanbul'daki çatışmaya yayın yasağı

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki çatışmaya yayın yasağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 11:13

RTÜK, Başbakanlık yazısı ile İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

İŞTE SİVİLLERİN VURULMA ANI FOTOĞRAFLARI

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

İstanbul Bostancı'da çıkan çatışmadan 5 saat sonra RTÜK yayın yasağı alındığını açıkladı.

İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gönderilen yazıda, “kamu düzeni ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması uygun görüldüğü” bildirildi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Çiçek imzasıyla RTÜK'e gönderilen 27 Nisan 2009 tarihli ve 00897 sayılı yazıyla İstanbul-Bostancı'da meydana gelen olaylara ilişkin yayın yasağı alındığı hatırlatıldı. Yayın yasağına ilişkin yazıda şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

“27 Nisan 2009 Pazartesi günü İstanbul'da emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonlarla ilgili olarak, kamu düzeni ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunu'nun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür."

GÖRÜNTÜ VERİLMEMESİ ŞARTIYLA SERBEST

Saat 15.00'te RTÜK, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla gönderilen yeni bir yazıyla, İstanbul'daki operasyonlarla ilgili yayınların, olayla ilgili görüntü verilmemesi kaydıyla serbest bırakıldığını bildirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!