Çatışma gerilimi 38 yıl önce de yaşanmıştı

Güncelleme Tarihi:

Çatışma gerilimi 38 yıl önce de yaşanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 11:13

İstanbul'da bu sabah saatlerinde yapılan operasyonun benzeri bundan 38 yıl önce yine Kadıköy yakınlarında yaşanmıştı. Ancak bu kez olayın kahramanları tanıdık isimlerdi: Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir...

Haberin Devamı

Mahir Çayan ve Hüseyin Cevahir, arkadaşları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmemesi için bir eylem hazırlığı yaparken polis tarafından takip edildiklerini anladı. Bunun üzerine Maltepe'de bir binaya giren ikili ile polis arasında çatışma çıktı. Bu sırada bir dairede bulunan orta okul öğrencisi Sibel rehin alındı. Rehin alınan Sibel Erkan birden tüm Türkiye'nin ana gündem maddesi haline geldi. Gazeteler günlerce Sibel'in kurtarılması için kampanyalar düzenledi.

52 saat süren çatışmanın ardından Hüseyin Cevahir öldürüldü, Mahir Çayan ise yaralı ele geçirildi. Çayan daha sonra Maltepe Askeri Cezaevi'nden firar etmişti. Bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra bu kez Ünye’de bulunan radar üssünde görevli üç İngiliz teknisyeni kaçırdılar. 30 Mart 1972’de Kızıldere’de arkadaşları ile öldürüldüler.

Haberin Devamı

O GÜNÜN HÜRRİYET MANŞETLERİNDEN MALTEPE OLAYLARI

Çatışma gerilimi 38 yıl önce de yaşanmıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!