Artık gözler büyük finalde

Güncelleme Tarihi:

Artık gözler büyük finalde
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 22:15

Ankara Hürriyet Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması'nda yarı finali geçen okullar belli oldu.

MÃœZÄ°K DÃœNYASINA BÖYLE ADIM ATTILAR    Â

 

Ankara Hürriyet'in Çankaya Belediyesi'nin işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik yarışmasında ön elemeler sonuçlandı. Finale kalan 25 okul haftaya hem sürpriz ödüller, hem de müzik dünyasına ilk adım için yarışacak.


GENÇ Nota Liseler Arası Müzik yarışmasının bugün günboyu gerçekleştirilen ön elemeleri sonucunda 25 okul finale kalmaya hak kazandı.

Ön elemeler Nevzat Ayaz Kız Meslek ve Endüsri Meslek Lisesi'nin salonunda sabah 10:00'da baÅŸladı. Öğlen saatlerine kadar 25 okul, öğleden sonra ise diÄŸer 25 okul finale kalabilmek için sahnede ter döktü.  Â


Yarışmaya katılan 50 okul grubunun da üstün performans sergilediği ön elemede, jüri seçim yapmakta zorlandı. Jüri toplantısı az önce sonuçlandı. İşte 2 Mayıs 2009 tarihinde Anadolu Gösteri Merkezi'nde gerçeleşecek finalde yarışmaya hak kazanan okullar:


"Ä°nönü Lisesi , Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi , Kalaba Anadolu Lisesi , TED Ankara Koleji,  Ankara Cumhuriyet Lisesi, 75. Yıl Lisesi , Kaya BeyazıtoÄŸlu Lisesi, Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, Çankaya Kılıçarslan Lisesi , Özel Bilkent Lisesi,  Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Gölbaşı Anadolu Lisesi , Özel Tevfik Fikret Lisesi , Özel Arı Koleji ,  Hasan Ali Yücel Öğretmen Anadolu Lisesi , Halide Edip Lisesi , Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi,  Mehmetçik Lisesi, Kırkkonaklar Anadolu Lisesi , Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi, Büyük Kolej, TOKÄ° Anadolu Lisesi , KurtuluÅŸ Lisesi, Polis Koleji"Â


DESTEKLERÄ° BÃœYÃœK

 

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması'na geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çankaya Belediyesi destek veriyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise maddi ve manevi her konuda desteğini esirgemiyor.


Türkiye'nin en büyük sahnelerinden olan ve hem Türkiye'den hem yabancı ülkelerden birçok ünlü sanatçıyı ağırlayan AVrupa'nın en büyük sahnesi Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi de, final yarışması ve ödül töreni için bütün imkanlarını seferber ediyor.


Yarışmayı destekleyen bir başka önemli kuruluş da Organizer firması. Hem ön elemenin, hem de final gününün bütün ses ve ışık sistemini, teknik alt yapıyı sağlıyor. Organizer, aynı zamanda Ankara'da genç gruplara yaptığı profesyonel albümler ile tanınıyor. Organizer'in geçtiğimiz yıl Karnaval'a yaptığı albüm ve klip çalışması müzik kanallarında göz doldurmuştu.


Türkiye'nin müzik kanalı Dream TV, bu yıl yarışmayı ve özellikle profesyonel sanat yaşamı ile ilk kez tanışacak gençleri daha dikkatli izleyecek. Yarışmaya ilişkin haberler, Dream TV ekranlarında yer bulacak.


Yarışmada geçtiğimiz yıl başarılı bir çalışmaya imza atan Joker Ajans, bu yıl da sahne gerisindeki gizli kahraman olacak. Joker Ajans'ın ekibi, yüzlerce liseli genç müzisyenin profesyonel düzen içinde sahneye çıkmasını sağlayacak.

 

"GENÇ NOTA"YA ÇOK BOYUTLU JÜRİ

 

ÖN eleme jürisinde, Ankara'da rock dünyasının önemli isimlerinden olan Hicri Bozdağ, yıllar boyunca önemli müzik çalışmalarına imza atan ve halen Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın şefi olan Kemal Günüç ve yine müzik alanında önemli çalışmaları olan Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, Organizer firmasının ortaklarından ve yapımcı Yıldıray Yıldız ile Ankara Hürriyet'i temsilen Levent Seğmen yer aldı. Jüri üyeleriyle yapılmış çok özel röportajların önümüzdeki günlerde Ankara Hürriyet sayfalarında bulacaksınız.


"Mektepli" Genç Nota özel ödülü


YARIŞMACI okullar arasında yer alan Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nin grubu, Christina Augilera'nın Candy Man isimli şarkısı ile unutulmaz bir şova imza attı.


Ön eleme sonrası gerçekleştirilen jüri toplantısında, tüm üyelerin oybirliği ile şu karar alındı:


"Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması'nın temel mantığı, gençlere kendilerini gösterecekleri alanlar açmak, onların geleceğin sanatçıları olarak profesyonel bir organizasyonun içinde olma deneyim ve heyecanını yaşatmaktır.


Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri, müfredatları gereği müzik ve sahne sanatları üzerine yoğun eğitim almaktadır. Ön eleme yarışmasında bu özel durum nedeni ile Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin diğer okul grupları ile birlikte değerlendirilmesi teknik olarak mümkün değildir.


Ancak, yaşamını müzik üzerine kuran bu gençlerimizin, Genç Nota'nın deneyim ve büyüsünden mahrum bırakılmaması kararı alınmıştır.

Bu nedenle, Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi grubunun Genç Nota Özel Ödülü ile final yarışması beklenmeksizin ödüllendirilmesine, gruba arzu ettiği takdirde 2 Mayıs 2009 tarihinde Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni ve sürpriz final konseri öncesinde yarışmaya katıldıkları şarkıyla ya da birlikte belirlenecek bir şarkıyla özel bir gösteri yapma hakkının tanınmasına karar verilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!