Baykal'dan teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2009 15:44

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Sinop Belediye Başkanlığı’nı kazanması nedeniyle teşekkür ziyareti için kente geldi. Baykal'ın teşekkür ziyaretine Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Belediye binası önünde toplanan halka hitap eden Baykal, “Bu seçimler Türkiye’nin geleceği için her yerde yeni bir umut sayfası açtı” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçimler sonrası kazandıkları illere teşekkür ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin’den sonra bugün saat 12.00’de özel uçakla Sinop’a geldi. Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Baykal, 29 Mart’ta yapılan seçimlerde partisinden Sinop Belediye Başkanlığını kazanan Baki Ergül, Erfelek İlçesi Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Gerze İlçesi Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve diğer partililerle birlikte belediye binasına gitti.


Burada belediye başkanlığı seçimini 3 bin oy farkla kazanan Baki Ergül’ü tebrik eden ve başarılı olması temennisinde bulunan Baykal, “Seçim sonuçları çok etkileyici çıktı. Çok sevindirici bir sonuç. CHP olarak bütün imkanlarımızla sizi destekleyeceğiz” dedi. Sinop’u Karadeniz’in Antalya’sı yapmak istediklerini de ifade eden Baykal, “Sinop’ta çağdaş ve medeni insanlar var. Girince insan farkediyor. Kadın burada kendisini daha özgür hissediyor eminim. Sinop’ta o havayı hemen farkediyorsunuz. Bakın Antalya’da da odur. Antalya’da da kadın kendini daha özgür hisseder. Çünkü daha özgürdür orada. Toplumsal baskı vesaire yoktur, saygı görür, eşit değer görür. burada da o var. Bu en önemli avantajdır” diye konuştu. Daha sonra Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Lideri Deniz Baykal ile CHP’nin Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na el işi bir bıçak ile Sinop’un simgesi sayılan küçük bir tekne maketi hediye etti. Baykal, maket tekneyi görünce, “Herkesin masasında olması gereken bir simgedir bu” diye konuştu.

Haberin Devamı


2 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Baykal daha sonra belediye binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Seçim sonuçlarına çok sevindiklerini anlatan Baykal, “Her yerde seçim kazanmak mutluluk vericidir ama Sinop’ta bu seçimi kazanmak daha güzeldir” dedi. Coşkulu kalabalığa seslenen Baykal, “Sadece Sinop’ta değil, bütün Türkiye’de vatandaşlarımızın yüreğinde bir umut ışığı yaktığınız için bu millet her türlü baskıyı, zorlamayı, haksızlığı, tehditi, şantajı bir kenara bırakarak gerçeği sahiplenebilir, doğruyu bulabilir, hakkı olanı hakkı olan yere taşıyabilir inancını bir kez daha güçlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Baykal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Elbette geride bıraktığımız seçimin mutluluğunu, sevincini yaşıyorsunuz. Ama şimdi gözümüzü geleceğe dikelim. ‘İddialarımız var, umutlarımız, heyecanlarımız, bekleyişimiz var’ diyorsunuz, bana öyle geldi. Öyle mi. Gerçekten bu seçimler Türkiye’nin geleceği için her yerde yeni bir umut sayfası açtı. İnsanlarımız ha şöyle çok şeyler değiştireceğiz, yeni bir yönetim ortaya çıkaracağız, bu memlekette dürüstlüğü hakim kılacağız. Ahlakı hakim kılacağız, yolsuzluklarla samimiyetle mücadele edecek bir yönetimi iş başına getireceğiz. Elbette hakkını alamamış herkesin hakkını alması lazımdır. Çiftçiye sahip çıkılması lazımdır. Esnafa sahip çıkılması lazımdır, bu memlekete dürüst işadamına sahip çıkılması lazımdır. Bu memleketin kaynaklarına sahip çıkılması lazımdır. Bu memleketin şerefinin onurunun sahiplenilmesi lazımdır. Bunu başarabiliriz duygusu içine siz girdiniz ve milleti soktunuz. Bizde bunu görüyoruz. Bundan büyük bir sevinç mutluluk duyuyoruz. Azmimiz arttı, heyecanımız arttı, coşkumuz, inancımız arttı. Elele birlikte inşallah en güzel mücadeleyi vereceğiz ve Türkiye’nin yüzünü hep beraber ağartacağız.”

Haberin Devamı


MÜCADELEYİ BIRAKMAYIN

Baykal konuşmasında, seçimde kadınların özel bir rol oynadığını da vurguladı, “Sizleri kutluyoruz ama bu mücadeleyi bırakmayın. Bundan sonra da siyasete sahip çıkma kararlılığınızı sürdürmeye devam edin. Bunu bekliyoruz” diye konuştu.


BU KUYRUKLU YALAN

Bu arada CHP lideri Deniz Baykal’ın teşekkür ziyaretine katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu geçen yıl Almanya’da PKK terör örgütü yetkilisi Mustafa Günel ile görüştüğüne dair iddiaları sert bir dille yalanladı. Görüşmenin tamamen hayali olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Bu kişiyi tanımıyorum. Hayatımda yalan gördüm ama kuyruklu yalanı sadece bu gazetede görüyorum. Üzülerek söylüyorum ama bunlar din adına yaptıklarını söylüyorlar. Müslümanlık adına yayın yaptıklarını söylüyorlar. Ne müslümanlıkla ilgileri var ne de dinle ilgileri var. İftira atmak ayıptır. İnsan biraz utanır, ama bunlar yapıyorlar. Dava açacağız. Sonuçta söylemiştim. Akit’in adını almıştım, inşallah yakında Vakit’in de markasını alacağım. Vakit’i de ulusal anlamda yayın yapan kuruluşlara armağan edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Baykal ve Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından CHP’nin seçim otobüsü ile Sinop Havaalanı’na gitti. Buradan özel uçak ile Trabzon’a hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!