Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yanlış basıldı

Güncelleme Tarihi:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yanlış basıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 17:26

ADANA Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) uluslararası tenis turnuvası için bastırdığı davetiyede, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Bayrağı’ndaki Kıbrıs haritasında, KKTC ve Rum Kesimi farklı renklerle yer aldı.

ATDSK’nin 27 Nisan’da başlayacak 9’uncu Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın davetiyeleri gönderilmeye başlandı. Türkiye ile birlikte 16 ülkenin bayrakları davetiyede yer aldı. Ancak, davetiyede Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bayrağında hata yapıldı. Normalde turuncu Kıbrıs adası altında 2 yeşil zeytin dalından oluşan Rum Bayrağı’nda Kıbrıs Adası, Güney ve Kuzey bölgeleri ayrılmış olarak basıldı. Baskıda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi sarı, KKTC ise mavi renkte gösterildi.

Olayın teknik bir hata sonucu meydana geldiğini bildiren ATDSK Başkanı Hilal A. Aksöz şunları söyledi:
“Baskıyı yapan matbaa, davetiyede yer alan 16 ülkenin bayrağıyla ilgili görselleri internetten indirmiş. Ancak, Rum Bayrağı ile ilgili görseli dikkatle incelenmemiş. Bilerek yapılmış bir hata değil. Daha erken bu hatayı fark etseydik yeni davetiye bastırıp gönderebilirdik. Ancak, davetiyelerin tamamı dağıtıldı. Spor, dostluk, kardeşlik ve centilmenlik demektir. Dostluk ve kardeşliğe hizmet eden turnuvamızın davetiyesinde yaşanan bu küçük sorunu farklı yorumlamamak gerektiğini düşünüyorum.”

Turnuvaya Türkiye, Almanya, Avusturya, Avustralya, Belarus, Bosna Hersek, Estonya, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Kıbrıs, Norveç, Romanya, Rusya, Türkmenistan’dan sporcular katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!