'7 büyüklüğünde deprem olacak' söylentisi

Güncelleme Tarihi:

7 büyüklüğünde deprem olacak söylentisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 13:56

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde, 17 Şubat'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ardından, son birkaç günden bu yana görülen orta ve hafif büyüklükteki sarsıntılar, “7 büyüklüğünde deprem olacak” söylentilerine neden oldu. Bazı kişiler sokaklarda sabahladı.

Haberin Devamı

Simav'da 17 Şubat'ta 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına, 36 konutun zarar görmesine yol açan deprem ardından beşik gibi sallanmaya devam eden Kütahya'nın 25 bin nüfuslu ilçesi Simav'da, son birkaç gündür orta ve hafif büyüklükte çok sayıdaki deprem meydana geldi. Bu durum, halkın düzelmeye başlayan psikolojilerinin yeniden bozulmasına yol açtı. İlçede büyük deprem olacağı söylentisi kulaktan kulağa yayılırken, çok sayıda kişinin bu durumun tedirginliğini yaşadığı ifade edildi.

Dün saat 19.02'de meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem ardından ise ‘deprem dede’ olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara'nın Simav’da tanıdığı birkaç kişiyi arayıp, “Bu gece Simav’da 7 büyüklüğünde deprem bekliyorum. Vatandaşları uyarın. Evlerini terk etsinler. Bunun yanında Eynal Kaplıcaları İşletmesi'ni de aradım. Sıcak suların vanalarını açmalarını istedim. Yoksa Simavlı bu gece saat 22.00- 23.00 saatleri arasında meydana gelecek 7 büyüklüğündeki büyük depremle yerle bir olacak. Vatandaş kaynar sularda haşlanacak” dediği, internette de bu konuda açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı


Asılsız söylentiler üzerine, yüksek katlı binalarda oturan bazı kişiler ile ilçede öğrenim gören üniversiteli öğrencilerin başı çektiği grup, geceyi sokakta ve araçlarda geçirdi. Tedirgin kalabalık, 22.00- 23.00 saatleri arasında olması beklenen 7 büyüklüğündeki büyük depremi bekledi. Simav’da sabah saatlerinde de deprem söylentileri devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!