Adli Tıp'ta şok istifa

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıpta şok istifa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 13:52

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde Vakit Gazetesi Yazarı, 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç., bugün ikinci kez Adli Tıp Kurumu'nda. Üzmez'in kaderini etkileyecek rapor öncesi Adli Tıp'ta istifa şoku yaşandı. 4 ay önce Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'oluruyla' atanan çocuk psikiyatristi Doç Dr. Ayten Erdoğan istifa etti. Erdoğan, bugün B.Ç.'yi muayene edecek ve raporunu verecekti.

Haberin Devamı

İşte Adli Tıp Kurumu'nun verdiği ilk rapor

Doç. Dr. Ayten Erdoğan, 'Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak zor' gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu'ndan istifa etti. 7 sayfalık istifa dilekçesinde neden İhtisas Kurumu'nda çalışamayacağını 27 madde halinde sıralayan Erdoğan, Adli Tıp Kurumu'na yönelik ithamlarda bulundu ve B.Ç.'ye yine aynı raporun verileceğini iddia etti.

İstifa eden psikiyatrist Doç Dr. Ayten Erdoğan, Adli Tıp kurumuna ağır eleştiriler yöneltirken, "B.Ç.'ye yeniden aynı raporu verecekler" dedi. Erdoğan, istifa gerekçesinde, "Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak çok zor" ifadesini kullandı.

İşte "Adli Tıp Kurumu'nda çalışan birçok üye ve yönetici tarafından eleştirilere ve yıpratmalara maruz kalmaktayım" diyerek istifa eden Doç. Dr. Erdoğan’ın istifa dilekçesinden çok çarpıcı başlıklar:

Haberin Devamı

RAPOR DEĞİŞMEYECEK

- Mağdurenin ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor verilecek. Bu koşullarda sağlıklı rapor çıkarmak çok zor.

SAĞLIKLI KARAR VERİLEMEZ

- Adli Tıp Kurumu'nun sistemi içinde, bu iş yüküyle sağlıklı karar verilmesi imkansızdır.

İSTİFA ZORUNLU HALE GELDİ

- Adli Tıp Kurumu mevcut sisteminin değişmesi ve bu konuda yetkililerin dikkatini çekmek için istifa zorunlu hale gelmiştir.

EVİNDE DİNLENMEYE ÇEKİLDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayten Erdoğan, İstanbul’daki evinde dinlenmeye çekildi.

Doç. Dr. Erdoğan, daha önce 6 ay 6’ncı İhtisas Kurulu’nda raportör olarak çalışmıştı. Doç. Dr. Erdoğan, 5 gün evinde dinlendikten sonra üniversitedeki görevine devam edeceğini bildirdi.

B.Ç. YİNE ADLİ TIP'TA

‘Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 4. Ağır Ceza'da yargılanan Hüseyin Üzmez'in mağdur ettiği öne sürülen B.Ç.'yi savunan Bursa Barosu ile Hazine avukatları bir süre önce mahkemeye başvurdu. Mahkeme heyeti, avukatların talepleri yerinde buldu. Mahkeme, küçük kızın İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin bir süre önce gönderdiği ‘Ruhsal bozukluğu olmadığını' içeren raporunu ‘yok’ kabul ederken, B.Ç.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki Genel Kurul'da bugün hazır bulundurularak yeniden muayene edilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Hüseyin Üzmez'in kaderini etkileyecek İstanbul Adli Tıp Genel Kurumu'nun vereceği rapor, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!