Karabağ sorunu çözülmeden sınır açılmaz

Güncelleme Tarihi:

Karabağ sorunu çözülmeden sınır açılmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında mutabakat sağlanmadıkça nihai bir sözleşmeyi imzalayamayacaklarını" söyledi.

Antakya’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan’a, "Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın 7 Ekim’de oynanacak Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesinde, Türkiye-Ermenistan sınırının açılacağını umduğunu yönündeki sözleri hatırlatılarak "Buna katılıyor musunuz? Bu durum Azerbaycan’da da huzursuzluk yaratıyor. Oradaki huzursuzluğa gidermeye yönelik yeni bir durum söz konusu mu?" sorusu yönelitldi. Erdoğan şunları söyledi:

"Bu söylediklerinizi her zaman medya üzerinden gelen haberler olarak görüyorum. Siz, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın ne söylediğine bakmıyorsunuz, sağdan soldan gelen haberlere bakıyorsunuz. Azerbaycan-Ermenistan arasında mutabakat sağlanmadığı sürece Dağlık Karabağ konusunda, Türkiye-Ermenistan olarak nihai bir sözleşmeyi imzalamayız. Alt çalışmasını yaparız, ön çalışmasını yaparız. Ancak, bu kesinlikle Azerbeycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümüne bağlıdır.

ABD’nin bu konuda Minsk Üçlüsü olarak üstlendikleri görevi yerine getirmesi lazım. Bunun içinde Fransa var, Rusya Federasyonu var, bunu çözmeleri lazım. Bunu çözmelerinden sonra bizim için hiçbir sorun yok. Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın milli maça gelmesi, konunun çözümü anlamında gelişme değildir. Cumhurbaşkanımız oraya o amaçla gitmedi çünkü."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!