Başbakan Erdoğan'dan '1 Mayıs tatil ilan edilsin' talimatı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan 1 Mayıs tatil ilan edilsin talimatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2009 14:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, 1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesi konusunda işçi konfederasyonlarıyla görüşmesi için talimat verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan bir soru üzerine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte öncelikli olarak çalışma hayatına, Sendikalar ve Toplu Sözleşme kanunlarına yönelik görüşmeleri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"AB sürecine yönelik olarak, bu süreçte Sendikalar Kanunu ve Toplu Sözleşme Kanunu'nu bir an önce Meclisimizden çıkaralım istiyoruz. Bununla ilgili hazırlıklar zaten büyük ölçüde yapılmış vaziyette. Genel Kurulu'muzda görüşerek bunu bitirelim istiyoruz. Bir diğeri de tabii yine şu anda özellikle her 1 Mayıs'ta gündeme gelen bir konu. Bununla ilgili de işçi barışına yönelik bir adımı geçen yıl bildiğiniz gibi atmıştık ve 1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesi noktasında Bakanımız Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ile bir araya gelecek. Bu konuda kendilerine bir talimat verdim. 'İşçi konfederasyonlarıyla da bu konuyu görüşün ve 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesiyle ilgili olarak konuyu kendileriyle de ayrıca müzakere edin' dedim. Bu konuda verilmiş olan bir talimatım var."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!