Üniversite öğrencisi, köy muhtarı oldu

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi, köy muhtarı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 18:04

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Şapçı Köyü'nde, üniversite öğrencisi 28 yaşındaki Turan Kuru muhtar seçildi. Okul arkadaşları, üniversiteli muhtarı omuzlara alıp havaya fırlattı.

Haberin Devamı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Turan Kuru, Tavşanlı'ya bağlı Şapçı Köyü'ne muhtar adayı oldu. 120 haneli 344 nüfuslu köyde kendisiyle birlikte seçimlere 3 adayla yarışan Turan Kuru, 72 oy alarak muhtar seçildi.

Bekar olan Turan Kuru, bir süre Tunçbilek Beldesi'ndeki kömür ocağında işçi olarak çalıştığını, daha sonra üniversite eğitimi nedeniyle işi bıraktığını söyledi. Köyüne daha iyi hizmet sunmak için aday olduğunu ifade eden Turan Kuru, “Artık söz gençlerin elinde. Bana oy veren ve oy vermeyen tüm köylülerime teşekkür ediyorum. Bizim işimiz bundan sonra hizmet. Köyüme daha iyi hizmet sunacağıma inanıyorum” dedi.

UZUN SAÇLARINI KESTİRDİ

Şapçı Köyü'ne muhtar seçilen üniversite öğrencisi Turan Kuru, daha önce saçlarının uzun olduğunu, muhtarlığa aday olmasından sonra köylülerin isteği üzerine saçlarını kestirdiğini söyledi.

DPÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri, köy muhtarı seçilen arkadaşları Turan Kuru'yu tebrik etti. Öğrenciler, üniversiteli muhtarı ‘En büyük muhtar bizim muhtar’ diyerek omuzlara alıp havaya fırlattı. Arkadaşları, Turan Kuru'nun derslerinin çok iyi olduğunu, muhtarlık görevinde de başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!