Siyasiler cenazede buluştu

Güncelleme Tarihi:

Siyasiler cenazede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 17:55

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

SİYASİLER CENAZEDE BULUŞTU

Yazıcıoğlu'nun cenazesi, BBP Genel Merkezi'nden kalabalık eşliğinde Mehmet Akif Ersoy'un evinin bulunduğu Tacettin Dergahı'na getirildi.

Dergahın girişinde bulunan alanın defin için kazıldığı ancak daha sonra Yazıcıoğlu'nun dergahın arka kısmına defnine karar verildiği öğrenildi. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda dergahın arka bahçesine getirildi. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, başka mezarların da bulunduğu hazireye defnedildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine ilk toprağı kızı Firuze Yazıcıoğlu attı. Medine ve Sivas'ın yanı sıra çeşitli illerden getirilen toprakların konulduğu mezara, zemzem ve gül suyu döküldü. Defin sırasında dua edildi ve kalabalık tekbir getirdi.

Tacettin Dergahı'nda, izdiham nedeniyle kalabalık uyarıldı. Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze Yazıcıoğlu, mikrofondan kalabalığa seslenerek, sakin olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Cezaevi arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi de Yazıcıoğlu'nun “Üşüyorum” şiirini okudu.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı defin sırasında, bir polis helikopteri dergah üzerinde denetim uçuşu yaparken, çevredeki binalarda özel harekat polisleri konuşlandırıldı.

Defin sırasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, aile yakınları, BBP yöneticileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Namık Kemal Zeybek ve eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!