Oy pusulaları yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Oy pusulaları yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 10:22

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesinde CHP'li aday Alim Güzelyürek, oy pusulalarının bir bölümünün yakıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu ile jandarmaya başvurdu. Kıyasıya bir yarışın yaşandığı ve adayların birbirine çok yakın oy aldığı Adana'da ise çöp konteynerinde oy pusulaları ve tutanaklar bulundu.

Haberin Devamı

CHP Belediye Başkan adayı Güzelyürek, İlçe Seçim Kurulu ile jandarmaya başvurarak, Durali Yazıcı İlköğretim Okulu’ndaki oy pusulalarının bir bölümünün yakıldığını öne sürdü.


İlköğretim okuluna gelen jandarma ekipleri, okulda sınıflardaki sobaların içinde ve okul çevresinde, yakıldığı öne sürülen oy pusulalarını aradı. Bu sıradabazı partililer de okul yakınlarında bulunan çöp konteynerlerini kontrol etti.


CHP Mavikent Belediye Başkan adayı Alim Güzelyürek yaptığı açıklamada, Mavikent'te bir başka okuldan oy pusulalarının yakıldığı yönünde ihbar geldiğini belirtti.


/images/100/0x0/55eafe46f018fbb8f8a40374
Durumu jandarma ve İlçe Seçim Kuruluna bildirdiklerini ifade eden Güzelyürek, okula gittiklerinde oy pusulalarının bir kısmının yandığını gördüklerini, olayla ilgili jandarma tarafından tespit yapıldığını ifade etti.

Haberin Devamı


Yapılan aramalarda, belediye başkanlığına ait mavi renkli yanık oy pusulalarının ele geçirilmesi üzerine olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


Bu arada, AK Parti adayıyla arasında 22 oy fark bulunan CHP Belediye Başkan adayı Alim Güzelyürek'in başvurusu üzerine, İlçe Seçim Kurulu tarafından Mavikent beldesinde oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verilmişti.

ADANA'DA ÇÖPTE OY PUSULASI ARANDI

Yerel seçimlerde en çekişmeli yarışın görüldüğü ve adayların biribirine çok yakın oy aldığı Adana'da, 3 okuldaki çöp konteynerinde oy pusulaları ve tutanaklar bulundu. Seçimi 4 puan farkla kaybeden CHP adayı Ümit Özgümüş, bu konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

/images/100/0x0/55eafe46f018fbb8f8a40376
Denizli Mahallesi'ndeki Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu bahçesinde top oynayan çocuklar, topun düştüğü çöp koyteynerinde oy pusulası ve zarf görünce durumu ailelerine bildirdi. Yırtılmış oy pusulalarını görenler parti yetkililerine haber verdi. Bunun üzerine CHP'nin Büyükşehir adayı Ümit Özgümüş ile DTP Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı Osman Güven, çocukların topladığı oy pusulaları, zarf ve tutanakları polise teslim etti.

Haberin Devamı

Olayın duyulması üzerine bir grup DTP’li okul önünde toplanıp protesto gösterisi yaptı. DTP'li Osman Güven, Ahmet Cevdet Çamurdan, Barbaros ve Orhan Gazi İlköğretim okullarındaki çöp koyteynerlerinde çok sayıda oy pusulası ve zarf bulunduğunu iddia etti. DTP ve AKP'ye ait mühürlenmiş oy pusulaları olduğunu savunan Güven, “Bu tablo seçime şaibe karıştığının göstergesidir. Bu şekilde yüzlerce oyumuz çöpe atılmıştır. Çöpe atılan oy tutanaklarında hep DTP'nin oyları birinci. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi. Seçimi kaybeden CHP adayı Ümit Özgümüş de, Denizli Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi'ne giderek, konu hakkında bilgi aldı. Seçimin şaibeli olduğunu düşündüklerini belirten Özgümüş, “Gece yarısına kadar oylarımız önde giderken bir anda durdu. Nasıl durduğu konusunu araştırmaya çalışırken, Denizli Mahallesi'nde çöpün içerisinde birçok oy pusulası ve tutanak bulundu. Onları alıp karakola getirdik. Tutanakları teslim edeceğiz ve konuyu adli makamlara taşıyacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha sonra bir grup okullardaki çöp konteynerlerini bahçeye döküp, başka oy pusulası ve zarfları aradı. Partililer, çöpten buldukları seçim belgelerini polise teslim etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!