Ürperten iddia: Dağın yanlış yerinde aradılar

Güncelleme Tarihi:

Ürperten iddia: Dağın yanlış yerinde aradılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 00:00

Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin bulunduğu helikopterin düştüğü yer dün de bulunamadı. Yetkililer önceki gece 02.00’ye kadar 3 telefondan alınan sinyallerden yola çıkarak, aramaları Kahramanmaraş’ın Göksun Bölgesi’nde yoğunlaştırdı. Ancak BBP’den dün gece şok açıklama geldi: Mühendislerimiz ve AKUT Başkanı’nın belirlediği koordinatlar dağın güney tarafında Ilıca Beldesi yakınlarında. Bir kaç saat öncesine kadar dağın kuzeyinde arama yapılıyordu.

Haberin Devamı

KAZA BÖLGESİNİN BU GECEKİ HAVA TAHMİN RAPORU

DÜŞEN HELİKOPTERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ 

ERDOĞAN MARAŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

İHA Muhabiri ile 112 Acil servisinin telefon görüşmesi-1

İHA Muhabiri ile 112 Acil servisinin telefon görüşmesi-2

KAHRAMANMARAŞ’ın Çağlayancerit İlçesi’nde düzenlediği mitingin ardından Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne giden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişiyi taşıyan helikoptere, düştüğü 3 bin rakımlı Berit Dağları’nda 36 saattir ulaşılamadı. Hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğu, dağlık ve ormanlık alanda umutlar tükenme noktasına geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ise dün gece saat 23.00 sıralarında BBP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, yaklaşık 31 saat boyunca enkazın yanlış yerde arandığı iddiasında bulundu. Tunç, şunları söyledi: "Kısa bir süre önce partili 4 mühendisin, temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirledik. Bu koordinat Ilıca beldesi yakınlarında Hacıbudak mevkii denilen bir mevki. Bu koordinat aynı zamanda AKUT tarafından da Nasuh Mahruki ve arkadaşları tarafından da tespit edilen nokta. Üçüncü bir teyit ise köylülerden öğrenilen bölgede aynı nokta. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil, biz bunu anlayamıyoruz. Tabanımıza ve büyük Türk milletine bu beceriksizliği yapanların bu durumu bir an önce izah etmelerini bekliyoruz."

Haberin Devamı

DAK timi bölgede

Önceki gün helikopterin düştüğü bilgisinin alınmasından sonra Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan cep telefonlarının sinyallerinin tespit edilmesi istenmişti. Saat 16.22’de bölgede baz istasyonları bulunan Avea ve Turkcell’in kullanıldığı operatöre ait 3 ayrı cep telefonundan ilk sinyaller alınmıştı. Sinyallerin Kahramanmaraş’taki geldiği yerin Göksun bölgesi olduğu bildirilmişti. Ancak sinyaller 1 kilometre eninde, 30 kilometre uzunluğunda bir alanı işaret etmişti. Şarjları biten cep telefonlarından önceki gece 02.00’den itibaren sinyal alınamamıştı. Kaza yerinin bulunması için dün Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik iki özel tim, helikopterlerle bölgeye geldi. Havadan 11 helikopter 1 uçakla, karadan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Bölgede aralıklarla kar yağarken, sis nedeniyle görüş mesafesi de 5 metreye kadar düştü, çalışmalara katılan 20’ye yakın kişi de donma tehlikesi atlattı.

Tüm imkanlar seferber edildi

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Göksun İlçesi’ne giderek arama-kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden brifing aldı. Erdoğan, çalışmaların devletin bütün imkanları kullanılarak sürdüğünü belirterek, "Gerek arazi, gerek hava şartlarının elverişsizliği netice almamızı güçleştirmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!