Mitingler iptal

Güncelleme Tarihi:

Mitingler iptal
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 00:00

Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası siyaset dünyasını da üzüntüye boğdu. AKP, CHP, MHP, DSP, DP, Anavatan ve SP liderleri dünkü mitingleri iptal etti. Erdoğan, Kahramanmaraş’a gidip çalışmaları yakından takip ederken çok sayıda siyasetçi BBP’yi ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdi.

Haberin Devamı

DÜŞEN HELİKOPTERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ 

FOTOĞRAFLARLA HELİKOPTERDE BULUNANLAR

ERDOĞAN MARAŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

BBP'LİLERİN GERGİN BEKLEYİŞİ

İHA Muhabiri ile 112 Acil servisinin telefon görüşmesi-1

İHA Muhabiri ile 112 Acil servisinin telefon görüşmesi-2


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bindiği helikopterin düşmesinin ardından AKP, CHP, MHP, DSP, DP, Anavatan ve SP liderleri mitingleri iptal etti. Başbakan Tayyip Erdoğan, dünkü programında yer alan Erzincan ve Gümüşhane mitinglerine katılmadı. Uçakla Kahramanmaraş’a ardından karayoluyla Göksun İlçesi’ne giden Erdoğan yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, Yazıcıoğlu’nun kayınbiraderi olan TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil’in elini bir süre sıkıca tutarken, onun da gözlerinin yaşardığı görüldü.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bbp_duaedin.jpgMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Giresun ve Samsun bugün ise Amasya ve Tokat’taki mitinglerini iptal etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, Bartın ve Zonguldak’ta yapılacak miting programlarını iptal etti. Saadet Partisi Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un katılacağı Tokat ve Çorum mitingleri iptal edildi.

Anavatan Partisi Karabük, Eskipazar, Sakarya, Pamukova ve Balıkesir Manyas mitinglerinin iptal edildiğini duyurdu.

Sezer konuşamadı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ardahan mitingini iptal etti. Kürsüye çıkan Sezer, "Allah’tan umut kesilmez. Bugün miting yapmak içime sinmiyor. Sizlere olan http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/oglumubulunn.jpgsaygımdan dolayı Ardahan’a kadar geldim ve mitingi iptal ettiğimi açıklamak istedim" dedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Gümüşhane ve Bayburt mitinglerini iptal etti. TBMM Başkanı Köksal Toptan da kaza üzerine Tunus’a yaptığı resmi ziyareti yarıda keserek, Türkiye’ye döndü.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek dün BBP Genel Merkezi’ni de ziyaret ederek, yetkililerle görüştü. Tepkiler ve "Ağırdan alıyorlar" eleştirileri üzerine Çiçek, "Böyle bir olayda ağırdan almak için görevlilerin vicdansız, insafsız olmaları gerekir. Kimse bunu görevlilere yakıştıramaz" dedi.

Eksik bir şeyler var

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da dün BBP’ye giderek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Baykal, "24 saatte tespitin yapılamamış olması, eksik bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Sayın Yazıcıoğlu ve arkadaşlarıyla ilgili o umut verici güzel haberleri de alırız" temennisinde bulundu.

Acıyı paylaşıyoruz

Kartal sahilinde halka seslenen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu da "18 saattir bir siyasi partinin liderini bulamıyorlar. Bu http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/korkmayinnb.jpgnasıl sorun çözmek. BBP’li arkadaşlarımızın acısını paylaşıyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, BBP’yi ziyaret etti. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Necmettin Erbakan da BBP Genel Merkezi’ne gelerek üzüntülerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!