Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlunun helikopteri düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 16:36

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter inişi sırasında düştü. Helikopterde 6 kişi vardı. Helikopterin düştüğü haberinden sonra devamlı olarak "Enkaza ulaşıldı... Yazıcıoğlu ve yanındakiler hafif yaralı...Yazıcıoğlu'nun ayağı kırıldı, şu anda ambulansla hastaneye getiriliyor" şeklinde çeşitli haberler geldi. Ancak 18.30 itibari ile Başbakanlık kaynakları ve İçişleri Bakanlığı kaynakları helikopterin enkazına dolayısıyla Yazıcıoğlu ve beraberindekilere henüz ulaşılamadığını açıkladı. Jandarma yetkilileri ise, asker korucu ve vatandaşların arama çalışması başlattıkları fakat bölgede fırtına başladığını açıkladı. Partisi de herkesi dua etmeye davet etti.

Haberin Devamı

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterden alınan cep telefonu sinyallerine göre, Berit Dağı eteğindeki Sisne Köyü'nün dağa doğru istikametindeki Kurucaova Mevkii'ne Casa uçağının yanı sıra, paletli kurtarma araçları da sevk edildi. 2 metreyi bulan kar, yağış, sis ve tipi nedeniyle sinyal alınan bölgeye kurtarma ekiplerinin sevkinde büyük güçlük çekildi. Bu nedenle belirlenen noktaya adım adım ilerlenebildi. Bölgede hakim olun olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan sürdürülen arama çalışmalarının her an kesilebileceği belirtildi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile diğer ilgililer, Sisne Köyü yolundaki Kızılöz Köyü'nde çalışmaları takip ediyor.

Haberin Devamı

EKSİ 5 DERECEDE ARAMA

Helikopterin enkazının arandığı Berit Dağı'nın Kurucaova Mevkii'nde hava sıcaklığı saat 24.00'den itibaren eksi 5 dereceye kadar düştü. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu yaklaşık 2 bin rakımlı bölgede arama kurtarma çalışmaları soğuk hava ve zaman zaman tipiye çeviren kar yağışı nedeniyle güçlükle yürütülürken, helikopterde bulunanların bu hava koşullarında hayatta kalmalarının mucize olacağı değerlendirildi.

Kahramanmaraş Sivil Savunma İl Müdürü Hüsamettin Bulut, enkazın bulunması için bölgeden gelen her ihbarın değerlendirildiğini, sinyal alınan Kurucaova Mevkii'nde yoğunlaşıldığını, belirlenen noktaya adım adım ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

HAVA KOŞULLARI YAŞAM UMUTLARINI AZALTIYOR

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu haber alınamayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin bölgedeki hava koşullarına göre yaşam şartları da tartışılıyor. Kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi, sıcaklığın ise sıfırın altında 5 dereceye düştüğü, kar ve tipinin devam ettiği bölgede kazanın ardından yaklaşık 9 saat geçmesine rağmen enkaza henüz ulaşılmadı. İHA muhabiri İsmail Güneş'in ilk kez telefonla aradığı saat 16.10'da "Benim dışımdakiler öldü" sözlerini dikkate alan uzmanlar, yaptıkları değerlendirmede şunlara dikkat çekti:

Haberin Devamı

"Muhabir yanılmış olabilir. Yaralanmış olabilirler, hareketsiz oldukları için de öldüklerini değerlendirmiştir. Ancak, durum böyle olsa dahi, zorlu kış şartlarında, kar ve tipi altında yaralı halde dayanmak güç. Aşırı soğuğun etkisiyle önce burun, kulak, el ve ayaklarda başlayan bölgesel bir donma meydana gelir. Kişi hareketsiz ise vücut ısısı düşer, dokularda da hasar meydana gelir, yani vücutta genel bir donma yaşanır. Böyle bir durumda kişi yaşamını yitirebilir, ama kurtarılma zamanı önemlidir."

HELİKOPTERDE KİMLER VAR?

Arama çalışmaları süren helikopterde pilot Kaya İstektepe'nin dışında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve İHA Sivas Bürosu muhabirlerinden İsmail Güneş'in olduğu, bir kişinin daha bulunabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

BBP Sivas yöneticilerinin, Yazıcıoğlu'nun Çağlayancerit'ten sonra Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde miting yapıp, buradan da Sivas'a geçecek olması nedeniyle Kahramanmaraş programına katıldıkları öğrenildi.

HEP BERABER DUA EDELİM

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, saat 19.15'de yaptığı açıklamada herkesi dua etmeye çağırdı. İşte Topçu'nun açıklamaları:

Öncelikle Türk milletine geçmiş olsun. Sayın genel başkanımız bu imanı iliklerine kadar yaşatmış bir insandır. Biz millet olarak hep beraber dua etmemiz lazım şu anda. Genel başkanımızla birlikte o kazada yaralanmış olan bütün arkadaşlarımız inşallah ailelerine kavuşurlar. Bilgi kirliliğinin önüne geçmek gerekir. Sayın Genel Başkanımızın içinde olduğu helikopter tahminen 4 civarlarında Maraş’ın Beril dağları diye nitelendirilen bir yerde düşmüş. Düşen yer tespit edilmiş. Sayın cumhurbaşkanımız yurt dışına çıkmadan önce bizi aradı. Cumhurbaşkanlığının özel kalemi de sürekli bize bilgi aktardı. Başbakanlık bir kriz komitesi oluşturuldu. Partimizde biz de bir kriz komitesi oluşturduk. Şu anda helikopterin düştüğü yer tespit edilmiş vaziyette. Sayın müsteşarın bana verdiği bilgiye göre şu anda iki tane gece görüşlü helikopter, bir CASA uçağı askeriyenin ve emniyetin bir helikopteriyle, 250 kişiye varan bir arama grubuyla arama çalışmaları sürüyor. Tekraren ben büyük türk milletinden sayın genel başkanımız ve yanındaki arkadaşlarımıza dua etmelerini bekliyorum, milletimin dualarını istiyorum. Devlet şu anda Genelkurmay’ıyla Jandarması’yla hepsi olay mahalline yetişmek için çaba gösteriyorlar.



ERDOĞAN: ARAZİ ŞARTLARI ÇOK ZORLU

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, "Enkaza ulaşılamadı, çalışmalar devam ediyor. Alınan sinyaller nedeniyle bölgede tekrar arama başlatıldı. Arazi şartları ve hava şartları çok zor. Vali ve Jandarma Komutanı oradalar" dedi.

TOPÇU: ENKAZDAN SİNYAL ALINDI

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu yaptığı açıklamada helikopter enkazının Göksun Kırcaova mevkiinde olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Topçu açıklasında şunları söyledi:

"Başbakanlık müsteşarımız bizzat kriz masasının başında

Son aldığımız bilgiler Bandırma Limanı’ndan dinleme yapan Deniz Kuvvetleri’nin Merkezi Göksun Kırcaova mevkiinden sinyal alınmış.

Sinyal alındıktın sonra mevkii tespit edilmiş. En son gelen sinyalle Kırcaova mevkii belirlendi.

Haberin Devamı

Bütün arama ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Kazayla ilgili devlet tüm birimleriyle ayaktadır.

Helikopterler gidemediği için Casa uçakları bölgeye hareket etmiş durumda.

Devletimiz tüm organlarıyla sivil askeri organlarıyla tam bir teyakkuz halindedir.

Oradaki Genel başkanımız ve 5 arkadaşa hayırlısıyla ulaşılacaktır.

Bir kere daha herkesten dua etmelerini istiyorum.

ATALAY BÖLGEYE GİTTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, düşen helikopterle ilgili arama çalışmaları yerinde izlemek üzere bölgeye gitti.

Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından, kazayla ilgili çalışmaları bizzat yerinde izlemek üzere bu gece bölgeye gitti.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu yaptığı açıklamada enkaza tam olarak ulaşılamadığını, arama çalışmalarının halen devam ettiğini, Başbakanlık ile sürekli haberleştiklerini ve parti bünyesinde bir kriz masası oluşturdaklarını, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini, Başbakanlık ve BBP dışında yapılan yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Topçu, helikopterde Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve İHA Muhabiri İsmail Güneş’in bulunduğunu söyledi.

BÖLGEYE GECE HELKOPTERİ VE UÇAK GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce, kazanın olduğu bölgeye öncekilere ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir uçak gönderildiği bildirildi.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezileri sırasında kullanmakta olduğu bir helikopterle Kahramanmaraş ili Çağlayancerit ilçesinden hareket ettikten sonra düştüğü haberi alınmıştır. Derhal koordinatlar tespit edilmiştir.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birlikleri karadan olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopteri, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopteri olay mahalline sevk edilmiştir.

Bunlara ek olarak bir gece görüşlü helikopter ile bir adet uçak da bölgeye intikal ettirilmiştir.

Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HELİKOPTERDEKİ MUHABİRİN ABLASI KONUŞTU

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterde bulunduğu bildirilen İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas Muhabiri İsmail Güneş'in ablası Melek İlkay, kazadan sonra kardeşiyle telefon görüşmesi yapamadıklarını bildirdi.

İsmail Güneş'in Sivas'ta yaşayan ablası Melek İlkay, kardeşinin haber takibi için bugün sabah Sivas'tan ayrıldığını, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte aynı helikopterde bulunduğunu öğrendiklerini belirtti.

Helikopterin düştüğü haberini duyunca büyük bir üzüntü yaşadıklarını anlatan İlkay, şu ana kadar Güneş ile aileden kimsenin telefonla görüşmediğini, yetkililere ulaşarak gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Güneş'in 2 çocuk annesi eşi Yasemin Güneş'in de büyük üzüntü içerisinde olduğunu ifade eden abla İlkay, Yasemin Güneş ve yakınlarıyla birlikte Kayseri'ye doğru yola çıkacaklarını kaydetti.

ARAMALAR 3000 METREDE SÜRÜYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağları'na düşen helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor.

Aynı zamanda Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır da Berit Dağları'ndaki çalışmalara bizzat katılıyor.

Helikopterin Toros Dağları'nın son uzantısı olan Berit Dağları'nın 3000 rakımlı bölgesine düştüğü belirlendi, ancak nokta olarak yerinin belirlenmesi çalışmaları sürüyor.

Arama çalışmalarına emniyet güçleri, askeri personel, sivil savunma ekipleri, korucular, partililer ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişi katılıyor.

Bu arada, havanın kararması üzerine Göksun ilçesinden getirtilen yaklaşık 200 adet el feneri de çalışmalara katılanlara dağıtıldı.

Bölgede havanın soğuk olmasının ve don yaşanmasının çalışmaları güçleştirdiği bildirildi.

250 KİŞİLİK JANDARMA TİMİ ENKAZI ARIYOR

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir ekibin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Topçu, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, olaya ilişkin “bilgi kirliliği” yaşandığını ifade etti.

Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin saat 16.00 sıralarında Kahramanmaraş'ın Beril dağları mevkiine düştüğünü ve cep telefonu sinyalleri ile bölgenin tespit edildiğini belirten Topcu, Başbakanlık'ta oluşturulan kriz merkezinin arama çalışmalarını koordine ettiğini söyledi.

Topçu, helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini ancak olumsuz hava şartlarından dolayı helikoptere ulaşılamadığını kaydetti.

Başbakanlık Kriz Merkezi'nden aldıkları bilgiye göre, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir heyetin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Devlet birimlerinin tüm imkanlarıyla helikoptere ulaşmaya çalıştığını belirten Topçu, Kayseri, Kahramanmaraş ve Göksun'daki devlet hastanelerinin ani bir müdahale için hazır beklediklerini, hava ambulansının bölgede olduğunu, partililerin de arama çalışmalarına katılmak için bölgede bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yurt dışına çıkmadan BBP Genel Merkezi'ni arayarak, kazaya ilişkin bilgi aldığını ifade eden Topçu, vatandaşlardan Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunanlar için dua etmelerini istedi.

İşte kazanın duyulmasından itibaren ajanslardan ve çeşitli kaynaklardan gelen haberler...

BELEDİYE BAŞKANI: "HELİKOPTERİ GÖREN, BİLEN YOK"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgedeki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Çardak beldesi Belediye Başkanı Hami Özdil, arama çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

Arama çalışması yapan ekiplerle birlikte, belde sınırlarındaki Sülücetepe mevkisine giden Özdil, yaptığı açıklamada, “Henüz enkaza ulaşılabilmiş değil. Arama çalışması sürüyor. Helikopterin nereye düştüğünü gören de bilen de yok” diye konuştu.

Sülücetepe mevkisinde arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Özdil, “Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, jandarma ve sivil savunma ekipleri bu bölgedeler” dedi.

Özdil, Berit Dağları ve Parpi bölgesindeki Yeşilköy'e ekip sevk edildiğini ifade etti.

BAŞBAKAN: ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin seçim kampanyası esnasında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dağlık bir arazide düştüğünü anımsatarak, “Henüz ulaşılamadı fakat 5 yaralı olduğu söyleniyor. Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum” dedi.

Erdoğan, Tokat'ta Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşmasını yarıda keserek BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düştüğünü bildirdi.

Başbakan Erdoğan, “henüz olay yerine ulaşılamadığını fakat 5 yaralı bulunduğunun söylendiğini” belirterek, “Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim inşallah daha beterinden korusun. Daha farklı olumsuz bir haber inşallah oradan bize gelmez” dedi.

GÜL: BÖLGEYE ULAŞILAMADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brüksel ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı açıklamada, henüz olay yerine ulaşılamadığını ve yetkililerin olay yerine ulaşmak için büyük çaba sarf ettiğini açıkladı.

TOPÇU: NET BİR BİLGİ YOK

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu bir basın toplantısı daha düzenledi. İşte Topçu'nun açıklamaları:

- Kahramanmaraş Valimiz, yarım saatlik bir süre içerisinde yer tespit edilip, hem hava ambulanslarıyla hem de kara yolunda ambulanslarıyla bölgeye hareket edildi.

 

- Kayseri valimiz, hem cumhurbaşkanımızı hem de bizi bilgilendirdiler. Kayseri Valimizin söylediğine göre herhangi bir can kaybı yok, durumlarının nasıl olduğuyla alakalı da net bir bilgi yok.

 

- Şu anda da genel başkanımız ve diğer yaralılar hastaneye kaldırılacaklar. Sanıyorum genel başkanımız Kayseri Devlet Hastanesi’ne, diğer yaralılar Göksün Devlet Hastanesi’ne kaldırılır.

 

- Şu anda can kaybı yok, en önemlisi de bu. Zaten o hastanelerin başhekimleri de açıklamaları da yapar. Önemli olan genel başkanımız ile birlikte olan 5 canın durumunun ne olduğu ve olacağıdır.

KAYSERİ VALİSİ: ŞUURU AÇIK

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığını bildirdi.

Bilici yaptığı açıklamada, “Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık. Arkadaşlar kendisini hastaneye ulaştıracaklar. Henüz hastaneye kaldırılmadı” dedi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Kayseri Erkilet Havaalanı'nda yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.

/images/100/0x0/55ea88f3f018fbb8f8864f91
Yerel Kanal 46 Televizyonu'ndan alınan bilgiye göre ise, BBP lideri Yazıcıoğlu'nu, Göksun yakınlarındaki Çardak bölgesinde polisler buldu. Ambulans beklenmeden, Muhsin Yazıcıoğlu hemen Göksün Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıktı.

K.MARAŞ VALİSİ: BERİT DAĞLARI CİVARINDA DÜŞTÜĞÜ BİLGİSİ GELDİ

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin Berit Dağları Hacıömerli köyü civarına düştüğü bilgisi geldiğini bildirdi.

Tanılır yaptığı açıklamada, helikopterde 6 kişinin olduğunun ifade edildiğini belirtti. Tanılır, “Şu anda tüm arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk ettik, vatandaşlar, köylüler, helikopteri arıyor. Ümit ediyorum ki herhangi bir can kaybı yoktur. Genelkurmay Başkanlığıyla da görüşüyoruz. Ben de şu anda olay yerine gidiyorum” dedi.

TOPÇU: HASTANEYE KALDIRILDI

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, helikopter kazasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Topçu düzenlediği basın toplantısında, Kayseri valisiyle telefonda görüştüğünü, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hava ambulansıyla Göksün Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ve durumunun da iyi olduğunu söyledi.

/images/100/0x0/55ea88f3f018fbb8f8864f93
PARTİLİLER K.MARAŞ VE YOZGAT'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin iniş sırasında düştüğü haberi Sivas'ta büyük üzüntüye yol açtı.

Olayı duyduktan sonra BBP Sivas İl Teşkilatına akın eden partililer, televizyondan haberleri takip etti. Yaralıların durumu hakkında telefonla bilgi almaya çalışan partililerin üzüntülü oldukları görüldü.

Parti yöneticilerinden Nevzat Yanmaz, henüz net bir bilgiye ulaşamadıklarını, üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Partiye gelen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da gözyaşlarını tutamadı.

Haberi alan çok sayıda partili, Kahramanmaraş ve Yozgat'a gitmek üzere yola çıktı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ: SAĞLIK DURUMU İYİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Okan Köksal, Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

/images/100/0x0/55ea88f3f018fbb8f8864f95
BBP Genel Merkezi'nde bulunan Köksal, Yazıcıoğlu ile telefonla görüştüğünü, görüşmede Yazıcıoğlu'nun “Yaralıyım. Bilginiz olsun. Helikopterimiz düştü” dediğini söyledi.

Yetkililere haber verdiklerini belirten Köksal, “Biz de sonuca ulaşmak için kendi imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi.

GÜL, DEVREYE GİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP liderinin telefonuna ulaşamayınca yakınlarını aradı. Yazıcıoğlu'nun yakınları, sağlıklı bilgi elde edemediklerini Cumhurbaşkanı Gül'e söyledi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül, yetkilileri sağlıklı bilgi akışısının sağlanması konusunda uyardı.

ANKARA'DAN AMBULANS GÖNDERİLDİ

İçinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin Yozgat Yerköy'de düşmesinin ardından, yaralıları getirmek üzere Ankara'dan bir ambulans helikopter gönderildi.

ŞARJI BİTMİŞ

/images/100/0x0/55ea88f3f018fbb8f8864f97
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, “Bu bilgi bize de geldi. İHA muhabiri İsmail Güneş heliktopterde imiş. Bu arkadaş 112'yi arayarak helikopter düştü yaralıyız demiş. Sonra şarjı bitmiş” diye konuştu.

Çağlayancerit'te bir mitinge katılan Yazıcıoğlu'nun buradan Yozgat'a gitmek üzere helikoptere bindiği öğrenildi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun avukatı Nedat Türk:

“Biz karayoluyla hareket ettik, 5 kişi helikoptere bindi. Son öğrendiğimiz bilgi genel başkanımızın durumunun yaralı olduğu yönünde. Kendisini telefonla aradım fakat kapalıydı, helikopter pilotuyla konuştuk.

 

Helikopterde bir gazeteci arkadaşımız, teşkilattan arkadaşlarımız vardı" diye konuştu. 

"İLK KEZ HELİKOPTER KİRALIYORUZ" DEMİŞTİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek siyasi parti olduklarını, ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söyledi. 

/images/100/0x0/55ea88f3f018fbb8f8864f99
Yazıcıoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bir özel şirketten kiralanan helikopterle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine geldi. Yazıcıoğlu'nu ilçeye gelişinde BBP il ve ilçe teşkilatları yöneticileri karşıladı.

Karşılamanın ardından Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiçbir yüz kızartıcı işinin olmadığını belirterek, “Temiz siyaset yapmalıyız. Türkiye'de iktidarlar değişir, ama vergi kaçıranlar hiç değişmiyor” dedi.

“Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz” diyen Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın birbirlerine hakaret ederek siyaset yaptıklarını, kendilerinin bunu kabul etmediklerini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!