Komutanların üzeri çizilmiş

Güncelleme Tarihi:

Komutanların üzeri çizilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 15:06

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde yer alan bir şemada örgütün 'güvenilir' bulmadığı için Org. Büyükanıt ve Org. Türkeri'nin üzerini çizdiği iddiası yer alıyor...

Haberin Devamı

İŞTE İKİNCİ İDDİANAMENİN TAM METNİ

Ergenekon’un ikinci iddianamesinde planlandığı öne sürülen askeri darbelerle ilgili ilginç ifadeler yer alıyor. Eldiven Kod adı ile bahsedilen darbe planının şemalarında kuvvet komutanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve ordu komutanlıklarında alınacak tedbirlerden bahsediliyor.

İddianamede darbe planının yapıldığı öne sürülen dönemde ordu komutanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Orgeneral Fevzi Türkeri’ye Ergenekon Örgütünün güvenmediği ifadeleri yer alıyor.

İddianamede ordunun darbe planı çerçevesinde kuvvet ve ordu komutanlıklarıyla ilgili değerlendirme şemalarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri’nin üzerilerinin çizildiği belirtiliyor.

İddianamede örgütün “güvenilir” bulmadığı için iki komutanın yerine korgeneral atanması için çalışma yapılması kararı aldığı da vurgulanıyor.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/tolon_iddianame.gifhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ferdapaksut_iddianame.jpg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!