Laparoskopi yöntemiyle ameliyat oldu, bitkisel hayatta

Güncelleme Tarihi:

Laparoskopi yöntemiyle ameliyat oldu, bitkisel hayatta
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 12:25

GAZİANTEP’te, safra kesesi ameliyatı olmak için yattığı hastanede, ‘kansız ameliyat’ da denilen laparoskopi yöntemiyle ameliyat sırasında beyin kanaması geçiren banka müdürü 39 yaşındaki Alican Gül, bitkisel hayata girdi.

Haberin Devamı

Fortis Bank Gaziantep Kurumsal Şube Müdürü 2 çocuk babası Alican Gül, safra kesesindeki taşlardan kurtulmak için geçen cumartesi Medical Park Gaziantep Hastanesi’ne yattı. Laparoskopi yöntemiyle operasyona, yürüyerek giden Gül’ü, Hastane Başhekimi Op. Dr. Sedat Nuri Özdede ameliyata aldı. Ancak, iddiaya göre, laparoskopi sırasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Karaciğer ile safrakesesine giden damarlarından birisinde kanama meydana geldi, bu olumsuzluğun ardından hastanın beyine giden damar duvarlarının zayıflığından dolayı beyin kanaması gerçekleşti. Uzman ekiplerin müdahalesine rağmen Alican Gül, bitkisel hayata girdi.


Alican Gül’den gelen kötü haber üzerine, sevenleri ve çalışma arkadaşları akın ettikleri hastanenin kapısında, gelecek sevindirici bir haber beklemeye başladı. Gül, dün öğle saatlerinde, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan Gül, müdahaleye cevap vermedi. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin Karaköy, Alican Gül’ün hastanelerine geldiğinde beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade ederek, “Hastanemizde yaşam destek ünitelerine bağlı olarak yaşamını sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Hayrullah Kubba ise, üniversite ve devlet hastanelerinden uzmanların yer alacağı kurul oluşturulacağını ve bir rapor hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Gaziantepliler’in sevdiği bir bankacı olan Alican Gül için, paylaşım sitesi facebooktaki sayfasında ‘Dualarımız seninle’ şeklinde sayfa açılıp, iyi dilekler dile getirildi. Bu sayfada, Gül’ün saat saat durumu hakkında bilgiler yer alırken, sayfayı ziyaret eden sevenleri, dualarının kendisiyle olduğunu yazdı. Sayfada, Gül’ün çok sevdiği 2 çocuğu ile 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eşi Didem Gül Yediler ile KKTC’de çektirdiği fotoğraflar ziyaretçileri duygulandırdı.

Laparoskopi nedir?

LAPAROSKOPİ, karın içini, optik bir cihaz kullanarak gözlemleme yöntemi. Bu cihaz 1 cm.’lik göbek altı küçük bir kesiden karın içine yerleştiriliyor. Karın içini aydınlatarak hastalık veya problemleri doğrudan gözlemleme ve gerekirse aynı anda karın alt bölgesinde açılan 3 - 5 mm’lik deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler ile tedavi olanağı veriyor. Halk arasında kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da biliniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!