Dolandırıcılık davasında ilginç savunma

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılık davasında ilginç savunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 17:48

ESKİŞEHİR’de, internetteki sitesinde iş ilanı verip, kendisine iş başvurusu yapanlardan para alarak dolandırıcılık yapmaktan yargılanan M.E., duruşmada 'İşsizdim ve psikolojim bozulmuştu. Kendimi yalnız hissediyordum, pişmanım' dedi.

Bir ay önce Eskişehir’de meydana gelen olayda M.E. (24) internetteki sitesine iş ilanları vererek belirttiği adrese gelen kişilerden 50’şer lira aldı. Şikayet üzerine polis tarafından yakalanan M.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklu sanık M.E.’nin yargılanmasına Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Bugün yapılan duruşmaya M.E.’nin yanısıra dolandırdığı Z.K. (27), F.A. (25), D.E. (23), E.A. (23) ve T.S.’de (21) katıldı.

Pişman olduğunu söyleyen M.E., “Çalıştığım işyerinden çıkarılmıştım. İşsizdim ve psikolojim bozulmuştu. Kendimi yanlız hissediyordum. Şeytana uydum çok pişmanım. İnternet aracılığı ile eleman alımı ilanları verdim. Gelen kişilerden 50 TL para ve evrak aldım. Aldığım evrakla ilgili hiç bir işlem yapmadım. Şikayetçilerin zararlarını karşılamak istiyorum” dedi.

Dolandırılanlardan E.A. ile T.S sanığın cezalandırılmasını istedi. F.A., Z.K. ve D.E. ise mahkeme heyetine sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.
Duruşma M.E.’nin tutukluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!