Sahte zabıtalara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sahte zabıtalara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 10:10

Ekonomik kriz, dolandırıcıları da etkiledi. Artık çok daha “yaratıcı” dolandırıcılık yolları bulmaya başladılar.

Haberin Devamı

Son olay Ankara’dan...

 

Bir grup dolandırıcının kendilerini zabıta gibi gösterip, Ankara’daki büyük alışveriş merkezlerini “teftiş ettikleri”, uygun görmedikleri işletmelere de sahte makbuz vererek “ceza kestikleri” ortaya çıktı.

 

Ankara’da Yenimahalle bölgesinde bulunan büyük alışveriş merkezlerinden gelen bu tip şikayetler o kadar arttı ki, Yenimahalle Belediyesi sonunda bir açıklama yaparak “sahte zabıtalara dikkat edin” uyarısında bulunmak zorunda kaldı.

 

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Belediye’nin 4 Mart tarihini taşıyan Başkan yardımcısı Şerafettin Tekin imzalı uyarı yazısı,Yenimahalle sınırları içindeki Ostim, Yıldız, İvedik, Atisan, Yıldırımlar, Başkent, Gersan, Hurdacılar Sitesi yönetimlerine ve Armada, Metro Center, Acity, Arcadium, Carrefour, Ankamall, Minasera Alış veriş merkezlerine gönderildi.

 

Yazıda “son günlerde, belediye zabıtası olduğunu belirten kimliği belirsiz kişilerin işyerlerine girerek, kendilerini belediye zabıtası olarak tanıttıkları ve denetim amaçlı olarak cezai işlem uygulayarak, sahte makbuz karşılığı para aldıkları duyumları alınmıştır” denildi.

 

Uyarı yazısında “denetim” için geldiğini söyleyen zabıtalardan mutlaka kimlik göstermelerinin istenmesi uyarısında bulunuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!