Hepimiz Balbay’ız

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Balbay’ız
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 00:00

Türk basınının önde gelen gazeteci ve yazarları, destek için, Ergenekon kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Mustafa Balbay’ın kitaplarını imzaladı.

Mustafa Balbay için biraraya geldiklerini söyleyen Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, "İnsanlığa borcumuz, bu mücadelede özgürlüğün yanında bulunmak, el ele vermek, hiçbir zaman yılmayacağımızı onlara göstermektir" dedi.

MEDYANIN tanınmış gazeteci ve yazarları, dün, Ergenekon kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Mustafa Balbay’a destek vermek için kitaplarını imzaladı. Aralarında Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Cumhuriyet yazarı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi yazarları Tufan Türenç, Yalçın Bayer, Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Milliyet Gazetesi’nden Nail Güreli, Derya Sazak ile Erdal Atabek, Hikmet Çetinkaya, Emre Kongar, Şükran Ketenci, Deniz Som, Bedri Baykam, Yazgülü Aldoğan, Adnan Binyazar, Selçuk Erez, Ümit Zileli, Altan Öymen, Metin Uca, Reha Muhtar, Sunay Akın ve Zeynep Oral’ında aralarında bulunduğu yazarlar, Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’nin binasında buluştu. Balbay’ın kitaplarını imzalayan bazı yazarların konuyla ilgili görüşleri özetle şöyle:

Hiçbir zaman yılmayız

Oktay Ekşi Güç odakları özgür basından hiç hazzetmezler. Özgürlüğün mücadelesini veren gazetecileri cezalandırmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Bizim de gazeteci olarak hem topluma, hem mesleğimize hem insanlığa borcumuz, bu mücadelede özgürlüğün yanında bulunmak, el ele vermek, bu mücadeleden hiçbir zaman yılmayacağımızı onlara göstermektir. Mustafa Balbay somut bir örnektir. Onun için buluşmuş olmak hepimiz açısından, mesleğimize karşı da borcumuzu ödeme anlamına gelmektedir. Mustafa’yı daha özgür, hepimizle birlikte tekrar yazdığı günleri görme dileğini de ifade etmek için burada bulunmaktayız.

Tufan Türenç Okur çok önemli. Okur sahip çıkmalı medyasına, basınına. Onu korumalı. Kaleminize kuvvet, bileğinize kuvvet, umutla bekliyoruz diyorlar. Bunun için dayanışma sürmeli.

Ayrım yapmadan dayanışma

Mehmet Barlas Askerler darbe yaptığı zaman önce gazetecileri vurmuyor, bütün sivilleri vuruyor. Askeri darbelerde hiçbir gazete kapatılmadı. Ama bütün siyasi partiler kapatıldı. Hatta Anayasalar lağvedildi. Bence bizim dayanışma olarak ele almamız gereken sivillerle dayanışmamız. Biz siviller siyasi parti, sağcı-solcu ayrımı dinlemeden bu dayanışmayı gösterirsek Türkiye ileride sanırım daha doğru yollarda devam edecektir.

Derya Sazak Meslektaşları olarak Mustafa ile dayanışma için buradayız. Davanın hazırlık aşaması çok uzun oldu, ek iddianame çıktı. Bunların yeni mağduriyetler doğurmamasını diliyorum.

Diktatoryal Ortadoğu ülkesi

Emre Kongar Galiba Türkiye yavaş yavaş demokratik ve özgürlükçü bir basından tek partili diktatoryal bir Ortadoğu ülkesine doğru dönüşme programının içinde olarak kabul ediliyor.

Bedri Baykam Hiçbir müdahale onurumuzdan ve özgürlüğümüzden daha büyük olamaz.

Deniz Som Mustafa Balbay’ın demir parmaklılar ardından duvarları yıktığını görüyoruz.

Reha Muhtar Balbay’a, meslektaşları ve okurları olarak hem önünde hem de arkasında bulunarak destek olmak istiyoruz. Umarım ki bir an önce özgürlüğüne kavuşur.

İmza izdihamı

Saat 11.00’den başlayarak gazetecilerin dönüşümlü olarak Balbay’ın kitaplarını imzalaması, CNN Türk’te yayınlanan ’Medya Mahallesi’ programında Ayşenur Arslan tarafından canlı yayınlandı. Balbay’ın kitapları yüzde 50 indirimli satılırken, kitap alanlara bir kitap da hediye edildi. Kitapların imzalanması sırasında kuyrukta bekleyenler, "Mustafa çıkacak, yine yazacak" sloganı attı.

ÖZÜR

Ergenekon Davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Mustafa Balbay’ın tutukluluğuna itiraza ilişkin dünkü gazetemizde yayınlanan haberin başlığı bir yanlışlık sonucu, "Tutukluluğa itiraza ret" diye çıkmıştır. Mustafa Balbay’ın tutukluluğuna ilişkin avukatları tarafından yapılan itirazı, mahkeme görüşüp, karara bağlayacak. Başlıktaki yanlışlıktan ötürü özür dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!