Korsan avından ilk fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Korsan avından ilk fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 12:07

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya ticaretini güvence altına almak ve Somalili deniz haydutlarına karşı mücadele etmek üzere oluşturulan deniz gücünde Türkiye'yi temsil eden TCG Giresun gemisinin görev başındaki fotoğrafına Hürriyet ulaştı.

Haberin Devamı

Görev Kuvveti-151 olarak adlandırılan ve ABD'li bir Tuğamiral'in komuta ettiği BM Deniz Gücü'nde görev yapan gemi, korsanlarla sıcak temas sağlayamadı. Edinilen bilgilere göre bunda korsanların Türk gemisinden çekinmesi önemli rol oynuyor. Hürriyet'e konuşan bir yetkili, "Gemimizde helikopter olduğunu ve savaş gücünü biliyorlar. Gemiyi daha uzaktan görünce oradan hemen kaçıyorlar. Sıcak temas sağlamak mümkün olamadı" dedi. Geminin şu anda Somali açıklarında kendisine görev verilen sahada korsan peşinde dolaştığı öğrenildi.

Korsanların korkulu rüyası

Deniz Kurmay Albay Cenk Dalkanat komutasındaki Giresun fırkateyninde, 32 subay, 150 astsubay ve 9 uzman erbaş ve 72 er görev yapıyor. 138 metre uzunluğunda ve 64 metre enindeki savaş gemisinde görevli subay, astsubay ve uzman yabancı dil bilenlerin arasında seçildi. Fırkateynde Somalili haydutların korkulu rüyası olduğu belirtilen AB-212 tipi tepeden tırnağa silahlı helikopterlerden 2 adet bulunuyor. Gemide dakikada 6 bin mermi atan bir adet Vulcan tipi makineli tüfek bulunuyor.

Korsan avından ilk fotoğraflar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!