Türbülans sandık çakıldık

Güncelleme Tarihi:

Türbülans sandık çakıldık
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2009 00:23

Korkunç kazadan mucizevi şekilde kurtulanlar, uçak yaklaşık 600 metre irtifaya ininceye kadar her şeyin normal olduğunu söylediler. Anlatımlara göre, bu anda uçak birden türbülansa girmiş gibi düştü, havada tutunamadı. Ardından, ’Düşüyoruz’ çığlıkları arasında uçağın önce kuyruk kısmı yere çarptı. Sürüklenmeye başlayan uçak üçe bölünerek durdu.

Haberin Devamı

 

 

 

MUCİZE KURTULUŞUN FOTOĞRAFLARI

 DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO 

YOLCU YAKINLARI HAVALÄ°MANLARINA KOÅžTU

Ä°ÅžTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKÄ°RDAÄž UÇAÄžIÂ

THY'DE 1973'TEN BERİ 844 ÖLÜ

YOLCULARIN UÇAĞA BİNERKEN SON GÖRÜNTÜLERİ

TÜRKİYE’nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar’ın koruma amiriyken, banyoda kafasını küvete çarparak ölen Başkomiser Oğuz Kaba’nın eşi Dicle Kaba da (28) uçaktaydı. Dicle Kaban, 1 Şubat’ta hayatını kaybeden başkomiser eşinin, Hollanda’daki evinde kalan eşyalarını almak üzere annesiyle Amsterdam’a gitmek içirn uçağa binmişti. Uçakta ön tarafta oturan Kaba, yapılan ilk müdahalenin ardından hamile olduğu için hastaneye kaldırıldı.

’Düşüyoruz’ çığlıkları

Kaba, ailesine yaşadıkları dehşet anını şöyle anlattı: "İnişe yakın birden hava boşluğuna girdik. Uçak sarsıldı. Herkes tedirgin olmaya başladı. Birkaç saniye sonra ’Düşüyoruz’ diye bağıranlar olunca herkes çığlık çığlığa kaldı. Kafamı bacaklarımın arasına sokup dua etmeye başladım. Eşim aklıma geldi ve öleceğimi düşündüm. Hálá kurtulduğumuza inanamıyorum." Uçaktan kurtulan diğer yolcular ise dehşet anlarını şöyle anlattı:

Tuncer Mutlucan (Akbank Hollanda Genel Müdürü): "Uçak hava boşluğuna düşmüş gibi oldu. Kontrolden çıktığını hissettik. Uzun süre düşme olmadı, 5-10 saniye içinde oldu. Sert bir darbe gerçekleşti. İçerde panik ve bağrışmalar yaşandı. Kendi imkánımla çıktım."

Kerem Uzel: "İnişe geçildiği anonsundan itibaren yükseklik 600 metreydi. Birden hava boşluğu gibi çok fazla alçaldık. Kuyruktan çarptık. Ben en arkada oturuyordum. Yol kenarında tarlaya sürüklendik. Bağrışmalar oldu. Durur durmaz uçaktan çıktık."

Hüseyin Sümer (Avukat): "Arka tarafta sol pencereye yakındım. Uçak, alçalmaya başladı. Türbülans falan, şaka zannettik. Sonra tekrar kalktı ve tarlaya iniverdi. Sanırım otobana inmektense tarlaya indi. Çok uzun bir zaman geçmedi, 5-10 saniyelik bir hadise. Sonra uçak üç parçaya ayrıldı. Uçağın kırılan bölümlerinden herkes kendisini dışarı atıverdi. Biz de ne olduğunu anlayamadık. Ambulans ve polisler biraz geç ulaştı."

Murat Göçmüş: "Bir hafta önce aile ziyareti için İzmir’e geldim. Birlikte geldiğim işadamı arkadaşım, bir gün daha kalmam için ısrar etti. Onun ısrarı üzerine biletimi bugüne aldım. İstanbul’dan Amsterdam’a gitmek için uçağa bindim. Yolculuğumuz çok iyi gidiyordu. Uçak, Amsterdam’a inmek üzereyken, birden büyük bir gürültü koptu. Herkes bağırmaya başladı. Allahtan kemerim bağlıydı. Orta kısımda oturuyordum. Bayılmıştım. Gözümü hastanede açtım. Göğüsümde ve sırtımda biraz ağrı var. Sağlığım iyi."

Kraliçe’nin açıklaması

Hollanda Devlet Enformasyon Dairesi Kraliçe Beatrix’in Schiphol havalimanında meydana gelen uçak kazasından büyük üzüntü duyduğunu duyurdu. Devlet Enformasyon Dairesi, Kraliçe Beatrix’in olay sonrası yetkili makamlardan sürekli bilgi aldığını ve Başbakan Jan Peter Balkenende’nin de kaza ile ilgili olarak Kraliçe Beatrix ile görüşme yaptığını bildirdi.

Hollanda Devlet Enformasyon Dairesi Başbakan Jan Peter Balkenende’nin Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradığını duyurdu. Hollanda Başbakanının kazada yaralananlara ve ailelerine her türlü yardımın sağlanacağını belirttiği bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Hollanda’nın çaba ve yardımları için teşekkür ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!