Olasılıklar

Güncelleme Tarihi:

Olasılıklar
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2009 00:20

Normalde yolcu uçağı kazalarının araştırılması ve resmi sonuca ulaşması ortalama 6 ay ila 1.5 yıl arasında sürüyor. Uzmanlar Amsterdam’da iniş sırasında düşen THY uçağı ile ilgili olarak şu olasılıklara dikkat çekiyor:

Haberin Devamı

 

 

 

MUCİZE KURTULUŞUN FOTOĞRAFLARI

 DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO 

YOLCU YAKINLARI HAVALÄ°MANLARINA KOÅžTU

Ä°ÅžTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKÄ°RDAÄž UÇAÄžIÂ

THY'DE 1973'TEN BERİ 844 ÖLÜ

YOLCULARIN UÇAĞA BİNERKEN SON GÖRÜNTÜLERİ

TÜRKİYE'DEKİ UÇAK KAZALARI

                                                                         Motor arızası

Uçağın inişten birkaç dakika önce Schiphol Havalimanı ile irtibata geçerek emergency yani acil durum ilan ettiğine dikkat çekiliyor. Uçağın motor arızası yaşaması nedeniyle piste inmeye çalıştığı, ancak kısa kalarak toprak alana inme olasılığı üzerinde duruluyor.

Süratsiz mi kaldı

Uzmanlar, eğitim sırasında pilotların inişte alçak kalmış ve çekişle birlikte "stall" olduğu yani süratsiz kalarak yere vurmuş olma ihtimaline dikkat çekiyor. Enkazda uçağın kuyruğunun koparak sağa dönmesi, sağ motorun kanattan ayrılması, son anda pilotların uçağa çekerek yükseltmeye çalıştıkları ancak stall olduklarının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Windshear’a mı girdi

Haberin Devamı

Çok ani rüzgar değişikleri nedeniyle uçaklar birkaç saniye içinde hızla irtifa kaybedebiliyor. Rüzgar kırılması olarak adlandırılan windshear nedeniyle uçak bu duruma girmiş olabilir. Bu konuda iki yaklaşım var. Bazı uzmanlar, uçağın vurduğu yere yakın otobanın bulunduğu, burada araçların egzoslarından ısınan havanın yükselerek windshear oluşturacağı iddiasında.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!