Sami Hoştan gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Sami Hoştan gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 17:34

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest kalan Sami Hoştan İzmir'de yürütülen Anafor operasyonu nedeniyle İstanbul'da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İzmir'de, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla, geçen yıl Temmuz ayında 11 ilde, Sikorsky helikopter de kullanılarak çete lideri olmaktan hükümlü Ahmet Tekin Baykal ve ekibine yönelik ‘Anafor’ adı verilen operasyon yapıldı. İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Muğla, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da 100 ev ve 35 işyerine baskın düzenlendi, 31 otomobilde de arama yapıldı. Bu arada polis, savcı Gök'ün talebi üzerine çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğine, içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopteriyle baskın yaptı. Çetede hakim, avukat, işadamı, yeraltı dünyasının ünlü isimleri, albay ve savcının bulunduğu belirtilirken çok sayıda kişi gözaltına alınmış, 50 şüpheli tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Çetenin, şemasında Ahmet Tekin Baykal'ın lider olduğu, hakim, savcı, albay ve avukatların ise çete mensupları adına açılan davaları yakından takip edip, iş bitirdikleri belirtildi. Sami Hoştan'ın da çete lideri konumundaki Ahmet Tekin Baykal'ın yardımcısı olduğu iddia edildi. Dün Ergenekon soruşturması kapmasamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Hoştan için ‘Anafor’ soruşturmasında örgüt yöneticisi olarak gözüktüğünden Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök gözaltı talimatı verdi.

İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri de Hoştan'ı evinde gözaltına aldı. Hoştan'ın yarın İzmir'e getirilip Savcı Murat Gök'e ifade vereceği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!