11 yıllık katliamın silahı bulundu

Güncelleme Tarihi:

11 yıllık katliamın silahı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 02:03

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki hafta önce cuma günü, İstanbul’da KCK/PKK yapılanmasına yönelik 28 ilçede operasyon yaptı.

Haberin Devamı

BALİSTİK İNCELEMEDE ÇIKTI

HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanları da dahil 48 kişi, gözaltına alındı. Operasyonda, Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi Teşrifatçı Sokak’ta bir eve giren ekipler, listedeki Emin Acar’ı da gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, 9 mm ve 7.65 mm çaplı 2 tabanca, tabancalara ait 144 adet mermi, av tüfeği, bu tüfeğe ait 92 fişek ve tüfek dürbünü ele geçti.

Ele geçen silahlar incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderilirken, adliyeye sevk edilen 48 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Balistik incelemede, Emin Acar’ın evinde ele geçen 9 mm çaplı tabancanın, Beyoğlu’nda 27 Kasım 2004’de, Uğur, Nazmi, Barış ve Perihan Özdoğanlar’ın öldürüldüğü, 7 yaşındaki kızları Perihan Özdoğanlar’ın da yaralandığı olayda kullanılan silah olduğu belirlendi. Kız kaçırma nedeniyle yaşanan katliamın failleri baba Ali Tamkoşar 35 yıl 10 ay, oğulları Yaşar Tamkoşar ile Sadettin Tamkoşar ise 30 yıl 10’ar ay hapis cezasına çarptırılmış silahsa bulunamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!