11 yaşında kansere yenildi

Güncelleme Tarihi:

11 yaşında kansere yenildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 09:03

Muş merkeze bağlı Kepenek Köyü'nde oturan 11 yaşındaki Berivan Yaman, 7 yıldır mücadele verdiği akçiğer kanserine yenik düştü.

Aşırı demir birikimi nedeniyle karaciğer büyümesi meydana gelen ve sürekli tedavi altında bulundurulan Kepenek Köyü İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Berivan Yaman, saat 07.00'de ağırlaşınca Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Akciğerlerde meydana gelen demir birikimi sonrası bronşları görev yapamaz duruma düşen Berivan Yaman doktorların yaptığı müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı gün saat 07.28'te öldü. Berivan'ın ölümünden doktorları sorumlu tutan babası Kemal Yaman, “Kızım 7 yıldan bu yana Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyordu. Rahatsızlanınca acile getirdim. Hortum takıp ciğerini patlattı. Böyle olacağını bilsem kızımı hastaneye getirmezdim. Sorumlular hakkında şikayetçi olacağım” diye konuştu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Muhammet Arap acile gelen Berivan'a 3 doktorun müdahale ettiğini söyledi. Müdahale eden doktorların kadın olduğunu belirten Muhammet Arap ailenin doktor ve yardımcı sağlık personelini karıştırdığını savundu. Başhekim Muhammet Arap, şöyle dedi:

“İlk müdahaleyi yapan pratisyen hekim, hemen uzman doktora haber veriyor ve hastanın durumu ağırlaşınca anestezi uzmanı da çağrılıyor. Yani ortada bir ihmal söz konusu değil. Çocuğun hayata döndürülmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Maalesef bu hastalık nadir görülür ve tıbben tedavisi mümkün değil. İkisi uzman olmak üzere 3 doktor çocuğa anında müdahale ediyor. Aile de bu bayan hekimleri yardımcı sağlık personeliyle karıştırıyor.”

Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi ardından Berivan Yaman, Kepenek Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!