11 yaşında 8 aylık hamile

Güncelleme Tarihi:

11 yaşında 8 aylık hamile
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 00:00

Bolu’nun Mudurnu ilçesinin bir köyünde oturan 11 yaşındaki Z.Ç. önceki gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Mudurnu Devlet Hastanesi’ne götürülen kızın 8 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Seninle +1 sayfasını okuyarak, birçok sosyal yarayı sarmaya katkıda bulunabilirsiniz

Doktor, hamile kızı Bolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk etti. Ailesinin isteğiyle birlikte yaşadığı 25 yaşındaki E.D.’yle hastaneye gelen Z.Ç., tedaviye alındı. Ancak E.D., Z.Ç.’nin hastaneye yatmasını kabul etmedi. Doktorlar 11 yaşındaki kızı imza attırdıktan sonra taburcu etti.

BOLU'DA BÜYÜK SKANDAL / WEB TV

Berdel yapılmış

E.D.’nin bir yakınının Ağrı Patnos’tan evlendiğini söyleyen köylüler, “Bunun üzerine E.D. de Patnos’a giderek bu kızı alıp geldi. Kız nüfus kaydında daha 11 yaşında olduğu için nikahlarının yapılması mümkün değil. Biz mutlaka bir sorun çıkacağını bilerek kendisini uyardık. Şimdi kız hamile, ne olacak bizler de bilmiyoruz” dedi.

Yasal işlem yok

Z.Ç.’nin yaşının küçük olmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması dikkat çekerken hastane yetkilileri konu hakkında açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca  “11 yaşında 8 aylık hamile” haberi üzerine müfettiş görevlendirilerek  soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “11 yaşında 8 aylık hamile”  başlığıyla yayımlanan haberle ilgili olarak Bakan Recep Akdağ'ın talimatıyla  Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı  bildirildi.

Açıklamada, konunun bütün ayrıntılarının bakanlık tarafından titizlikle  takip edildiği, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.
      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!