11 Türk firması dünya elektronik vitrini IFA’da

Güncelleme Tarihi:

11 Türk firması dünya elektronik vitrini IFA’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 00:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan IFA’ya, bu yıl en büyük katılımla yer alacak şirketler arasında Türkiye’den Vestel de bulunuyor.

Geçen yıldan itibaren her yıl düzenlenmeye başlanan fuara, Türkiye’den her yıl aralarında Vestel, Beko, Profilo’nun yer aldığı 11 tüketici elektroniği firması katılıyor.

VESTEL ANA KATILIMCI: IFA’nın, Monaco’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan fuarı düzenleyen Messe Berlin’in Başkanı Christian Göke, bu yıl da dünyadaki tüketici elektroniği pazarının 1-6 Ekim tarihlerinde IFA’da buluşacağını belirterek, Türkiye’den Vestel’in bu yıl fuarın ana katılımcıları arasında yer alacağını söyledi. Fuarın diğer büyük katılımcıları ise, Panasonic, Philips, LG, Samsung, Sharp, Loewe, Epson şeklinde sıralandı. Geçen yıl ilk defa yıllık olarak düzenlemeye başladıkları fuara 651’i uluslararası olmak üzere 1049 şirketin katıldığı bilgisini veren Göke, ziyaretçi sayısının 18 bin 600 olduğunu ve bir önceki fuara göre yüzde 28 büyüdüklerini kaydetti.

YENİ SEGMENTASYON: Göke, IFA 2007 için de hazırlıkların başladığını aktararak, sektördeki hızlı ve olumlu gelişimin bu yıl fuarda ürün segmentinde yeni değişikliklere gitmelerine neden olduğuna işarete etti. Göke, yeni segmentleri hakkında "IFA olarak içeriğin şekillendirdiği gelişime, sesli eğlenceye odaklanacağız. Fuarda ses ürünleri vurgulanacak" bilgisini verdi. IFA’nın açılışında eğlence ve duygu ana nokta olacak. ABD’li popstar Pink de, 30 Ağustos’daki açılışta konser verecek.

Elmaslı LCD TV ve flash bellek

HOLLANDALI tüketici elektroniği firması Philips, IFA’da mücevherli Ambilight Flat TV yanında, kadınlar için tasarladığı elmaslı flash bellekleri sergileyecek. Philips, üzerine elmaslı işlemelerin bulunduğu Amblight FlatTV’de 225 karat elmas kullandı. 2 bin 250 elmas Ambilight çerçevenin kenarlarına ve yanlarına işlendi. Mücevherli ürün Ambilight FlatTV’de bir milyonuncu satışı kutlamak için yapıldı. Perakende satışı olmayacak. Philips, Swarovski işbirliğiyle kadınlar için ürettiği elmaslı Flash belleği ise, Türkiye’de de ağustos ayından itibaren piyasaya sunacak. Modayla, teknolojiyi bir araya getiren uygulamayla kadınlara yönelik kolye şeklinde elmaslı flash bellekler satışa sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!