11 Eylül kurbanları anılıyor

Güncelleme Tarihi:

11 Eylül kurbanları anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 15:39

11 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezine düzenlenen ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırılarının üzerinden üç ay geçti. Bugün başta ABD olmak üzere bir çok yerde kurbanları anmak için törenler yapılıyor.

Haberin Devamı

ABD'de saldırıların gerçekleştiği Türkiye saati ile 15:46'da kurbanların anısına saygı duruşunda bulunulacak  Saldırılarda 70'den fazla ülkeye  mensup insan hayatını kaybetti. ABD Başkanı George W Bush, şuana dek 3900'den fazla kişinin hayatını saldırıda kaybettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Saldırının düzenlendeği saatte Beyaz Saray'da düzenlenecek törende yapılacak 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ABD milli marşı okunacak.Günün ilerleyen saatlerinde New York'un Times Meydanına çok sayıda insanın toplanması bekleniyor.

AP'DE SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

ABD`de 11 Eylül`de düzenlenen terörist saldırıların üzerinden 3 ay geçerken, saldırılarda ölenlerin anısına Avrupa Parlamentosu`nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Parlamento Başkanı Nicole Fontaine, yaptığı konuşmada, ``Tam 3 ay önce New York`ta saatler 08.46`yı gösterdiğinde dünya sarsıldı. Kalplerimiz önce saldırılarda hayatının kaybedenlerin aileleriyle sonra da Amerikan halkıyla birlikte`` dedi.

Haberin Devamı

Amerikalı yetkililerin isteğiyle düzenlenen saygı duruşuna, Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae Jung`un da katıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!