Suç örgütü operasyonunda 5 kişi serbest

Güncelleme Tarihi:

Suç örgütü operasyonunda 5 kişi serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 12:03

KONYA polisinin düzenlediği operasyonda, çete üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 5’İ daha polisteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Toplam 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda dün de 13 kişi salıverilmişti.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Mehmet Yaprakcı’nın liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin, ‘suç örgütü kurmak, zorla senet imzalatmak ve tahsilat yapmak, işyeri kurşulanmak ve kasten adam yaralamak’ suçlarına karıştığı iddia edildi. Mehmet Yaprakcı’nın da daha önce cinayet ve işyeri kurşunlama olayına karıştığı öne sürüldü. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 47 kişiden 13’ü önceki gün, 5’i de dün emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Aralarında Antalya’da görev yaptığı öğrenilen Dr. Ü.O.’nun da bulunduğu 29 zanlı, bu sabah yeniden polis midibüsleriyle getirildikleri Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgularının sürdüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların, yarın sabah sağlık kontrölününden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!