PKK bombacısı polisin kuşatmasından kaçtı

Güncelleme Tarihi:

PKK bombacısı polisin kuşatmasından kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 22:15

MERSİN'de üç ayrı bombalama eylemine karıştığı belirlenen terör örgütü PKK üyesi 32 yaşındaki Yılmaz Yıldız, polisin operasyon düzenlediği evden kaçtı.

Zanlının kırsaldan kente geldiği dünden itibaren takip edildiğini belirten Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, evde 3 kadın ve 3 çocuğun olduğu için çatışmaya giremediklerini, bu sırada binanın apartmanından yandaki apartmanlardan birine atlayarak kaçtığını açıkladı.

Mersin'de 8 Nisan 2005’te Lider Market’e, aynı yıl 11 Nisan’da Çetinkaya Mağazası'na bomba atılması ve 20 Nisan’da da kent merkezine saatli bomba konulması eylemlerini gerçekleştiren teröristler arasında yer alan Yılmaz Yıldız’ın dün kırsal alandan kent merkezine geldiği istihbaratını alan Mersin Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Dün zanlıyı takibe alan polis ekipleri Bahçelievler Mahallesi 1819 sokaktaki Gürel Apartmanı’na girdiğini tespit etti.

BİNA KUŞATILDI

Bugün saat 18.30 sıralarında operasyon için düğmeye basan polis, 4 katlı apartmanın zemin katındaki daireye girdiği saptanan teröristi yakalamak için bölgeyi kuşattı. Dairede 3 kadın, 3 çocuk ve bir erkeğin daha olduğu bilgisini edinen polisler çatışmaya girmekten kaçındı. Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer’in yönettiği operasyon sırasında teröriste ‘Teslim ol’ çağrısı yapıldı. Ancak, polisin bu çağrısına teröristten yanıt gelmedi. Eve gaz bombası da atan polis daha sonra içeri girdi ve zanlının kaçtığı anlaşıldı. Apartmanın çatısından yandaki apartmana atlayarak kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, çevrede yaptığı aramalarda PKK'lı Yıldız'ın izine rastlayamadı. Polis evdeki ismi açıklanmayan 1 erkek ve 4 kadını gözaltına aldı.

‘KADIN VE ÇOCUKLARI DÜŞÜNDÜK’

Olay yerinde açıklama yapan Emniyet Müdürü Ekizer, evde kadın ve çocukların bulunduğu için çatışmaya girmekte çekindiklerini bildirdi. Operasyonun tesadüfi bir çalışma olmadığını ve başarısızlıkla sonuçlanmadığını savunan Ekizer, şunları söyledi:

“8 Nisan 2005’te Lider Market’e bomba konulması, aynı yıl 11 Nisan’da Çetinkaya Mağazası’na bomba konulması, 20 Nisan 2005’te kent merkezine saatli bomba konulması eylemlerinin faiileri arasında. Bu eylemlerinden 2’sinde patlayıcılar imha edilmiş, Çetinkaya mağazasında ise patlama sonucu yangın çıkmış, bazı çalışanlar dumandan zehirlenmişti. Bu eylemleri gerçekleştirilen teröristler arasında olduğunu tespit ettiğimiz Yılmaz Yıldız isimli terörist dün bu eve girdi.
Yapılan istihbari çalışmalar sonucu evde 3 kadın, 3 çocuk ve kendisiyle birlikte 2 erkeğin bulunduğu bilgisi alındı. Bunun üzerine operasyon konusunda toplantı yapıldı. Örgütün bu tür eylemlerde kadın ve çocukları öne sürebileceği ihtimali üzerine dün operasyon yapılmadı. Bugün belirtilen evin bulunduğu apartman ve blokların çevresinde geniş güvenlik tedbiri alıp operasyon için düğmeye bastık. Zanlı ‘teslim ol’ çağrılarına rağmen teslim olmadı. Evin içine gaz bombaları atıldı ancak daha sonra yapılan aramada şahsın kaçtığı belirlendi. Bu operasyonun başarısız olduğunu düşünemeyiz. Şahıs belli en kısa sürede yakalayacağımıza inanıyorum.”
Çevrede geniş güvenlik tedbiri alan polis, operasyonu sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!