Son kurban Karadayı mı

Güncelleme Tarihi:

Son kurban Karadayı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 20:10

Anayasa Mahkemesi’nin, Başbakan’ın dinleme konusundaki atama yetkisini iptal ettiği saatlerde, internet sitelerine yeni bir telekulak olayı düştü.

Haberin Devamı

İŞTE O SES KAYDI - video

Türktime adlı internet sitesinde eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’ya ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı yayınlandı. Ortamdan yapıldığı anlaşılan kayıtta, Karadayı, bir kişiye, dönemin ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile cumhurbaşkanı seçimi oylamalarına girmemesi için yaptığı görüşmeyi anlatıyor. Karadayı’ya ait olduğu iddia edilen sözler şöyle:

’Mumcu hava için teklif etti’

 "Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi için 367’yi bulamazlarsa bu iş bitiyor. Mumcu, zaten teklifi yapan pezevenk kendisi, ’Cumhurbaşkanlığı seçimine kesinlikle girme’ dedim. Girmedi. O girseydi seçiliyordu. Abdullah Gül olmadı. Gaye oydu...  Fakat bu bana ’Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini istiyorum’ dedi. Bu dedim ’sakıncalı.’ Hava yapmak için bunu teklif etti. AKP de üzerine atladı. 367’yi bulamazlarsa kadük oluyor gidiyor.

Haberin Devamı

 Ben bir iki kişiye daha telefon ettim ’sakın girmeyin’ diye. İşte bazı bir iki milletvekiline. Teşekkür ettim Sabih Kanadoğlu’na, gece konuştuk 45 dakika kadar. ’Ne olacak bundan sonra’ dedim. ’Valla kötü istikamette gidiyorlar’ dedi."

’İşi ancak TSK temizler’

Kaydın bu bölümünden sonra sesin şiddetinin değiştiği, konuşan kişinin başka bir kişi olduğu izlenimi doğuyor. Bu bölümdeki sözler de şöyle:

 "Genelkurmay’ın düşünmesi lazım artık... Bunlar, yani Cumhurbaşkanlığına kadar kendi adamlarından biri gelir gene seçimde de ekseriyetle başa geçerlerse o zaman asker temizler bunu."

Erkan Mumcu, dün yazılı bir açıklama yaparak DP ile birleşme kararı sonrası Karadayı’nın kendisini tebrik etmek için telefonla aradığını doğruladı. Mumcu, kayıtlardaki hakaret nedeniyle, Karadayı hakkında dava açacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!