Konya'daki çete operasyonunda 47 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Konyadaki çete operasyonunda 47 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 13:42

KONYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, ‘suç örgütü kurmak, zorla senet ve çek imzalatmak ve tahsilat yapmak, işyeri kurşulanmak ve kasten adam yaralamak’ suçlarına karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik yaptığı operasyonda gözaltı sayısının 47 olduğu açıklandı.

Liderliğini Mehmet Yaprakcı'nın yaptığı öne sürülen çete üyelerinden birinin de doktor olduğu öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin dün sabah saat 06.00'da Özel Harekat Şubesi ekipleri ile birlikte yaptığı operasyonda, gözaltı sayısı 47 oldu. Sorguları devam eden şüpheliler, 3 midibüsle bu sabah Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildiği sırada hastane bahçesinde geniş güvenlik önlemi alındı. Mehmet Yaprakcı'nın liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin, ‘suç örgütü kurmak, zorla senet imzalatmak ve tahsilat yapmak, işyeri kurşulanmak ve kasten adam yaralamak’ suçlarına karıştığı iddia edildi. Mehmet Yaprakcı'nın da daha önce cinayet ve işyeri kurşunlama olayına karıştığı öne sürüldü. Gözaltına alınan şebeke üyeleri arasında bir de doktorun olduğu öğrenildi. Görev aldığı hastanenin adı açıklanmayan Dr. Ü.O. da Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Polis yetkilileri, olay ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, şüphelilerin sorgularının ardından Adliye'ye sevk edileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!