Gece yarısı afiş operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gece yarısı afiş operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 12:36

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı Trabzon ziyareti öncesinde kentte afiş krizi yaşandı. Erdoğan’ın ziyaretini duyurmak için bilboardlara asılan afişlerde, 23 Ekim 2009 tarihi yer aldı. AKP İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekip gece boyunca kentte bulunan yüzlerce afişin üzerindeki tarih yanlışını düzeltti.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 11.00’de uçakla Trabzon’a gelecek. Gülbaharhatun Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra Trabzon Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu açılış törenine katılacak olan Erdoğan, Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ile çeşitli okulların açılışını eş zamanlı olarak yapacak. Törende, TOKİ’nin yaptığı 399 konutun anahtarlarını hak sahiplerine verecek olan Erdoğan, açılışın ardından Zorlu Grand Otel’de partililerle bir araya gelecek, daha sonra bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Erdoğan, akşam saatlerinde de Rize’ye giderek Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki evinde konaklayacak. Başbakan, Pazar akşamı Ankara’ya dönecek.

AFİŞLERDE YANLIŞ TARİH

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Trabzon ziyaretini ve yapacağı açılışları duyurmak için bilboardlara konulan afişlerdeki tarih yanlışı ise dün gece yarısı operasyonuyla düzeltildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yine TOKİ tarafından hazırlatılan afişinde, açılış tarihi olarak 23 Ekim 2009 yer aldı.


Afişler bilboardlara yapıştırıldıktan sonra hata farkedilince, AKP İl Başkanlığı’nın görevlendirdiği ekip önce ‘Ekim’ sözcüğünü kazıdı, daha sonra da ‘Ocak’ yazılı yamalar afişlere yapıştırıldı.

AKP İl Başkanlığı yetkilileri, TOKİ’nin açılış için iki ayrı afiş hazırlattığını belirterek, “Yanyana yapıştırılması planlanan afişlerin birinde Zağnos Vadisi’nin eski halinin fotoğrafı ve ‘Zağnos Vadisi 17 Ekim 2006’ yazısı yer alıyordu. Yeni halinin afişi basılırken de tarihte yanlışlık yapılmış. Ama tüm afişlerdeki hata düzeltildi” dediler.

Bu arada Zağnos Vadisi’nde yapımı haftalar önce biten ancak açılış için Başbakan Erdoğan’ın beklendiği parklar, belediye ekipleri tarafından yıkandı ve çevre düzenlemesi gözden geçirildi. Erdoğan’ın korumaları da dün Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve Trabzon Milletvekili Asım Aykan’la birlikte tören alanında incelemelerde bulundu ve alınacak önlemler görüşüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!