Albayın cenazesinde askerden üç mesaj

Güncelleme Tarihi:

Albayın cenazesinde askerden üç mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

Bir PKK itirafçısının kendisini suçlayan iddialarının bir gazetede yayınlandığı gün intihar eden Devlet Övünç Madalyası sahibi emekli Albay Abdülkerim Kırca, dün son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Cenazeye, Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Kuvvet Komutanları ve çok sayıda üst rütbeli subay katıldı. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınıp bırakılan emekli Orgeneral Kılınç komuta kademesinde selamla, vatandaşlarca alkışla karşılandı. Komutanlar, cenazeye gelen gazileri uzun süre alkışladılar.

PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan’ın, Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlerle ilgili kendisini suçlayan sözlerinin bir gazetede yayınlandığı gün intihar eden emekli Albay Abdülkerim Kırca’ya asker sahip çıktı. Genelkurmay Başkanlığı dün sabah önce bir bildiri yayınladı, arından da Türk Silahlı Kuvvetleri yönetimi (TSK) cenaze törenine katıldı. Ergenekon soruşturması nedeniyle gözaltına alınan MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez kamuoyu önüne Kocatepe Camii’nde çıktı. Kılınç’ı TSK komuta kademesi selamla, vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Cenazeye katılan üst rütbeli subaylar da, kendileri gibi gazi Albay Kırca’yı son yolculuğunda yalnız bırakmayan diğer gazileri uzun süre alkışladı.

Başbuğ’dan aileye başsağlığı Kılınç’a komutanlardan selam
/images/100/0x0/55eafef7f018fbb8f8a430d1


Ankara Güvercinlik’teki jandarma lojmanlarında önceki gün intihar eden emekli Albay Kırca için, dün Kocatepe Camii’nde öğle namazında askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, çok sayıda subay, astsubay, Güneydoğu gazisi ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde hükümeti İçişleri Bakanı Beşir Atalay temsil etti. Töreni izleyen gazetecilere dağıtılan kısa bilgi notunda, Kırca’nın ölüm nedeninin, "ateşli silah yaralanması" olarak yazılması dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Kocatepe Camii’ne geldikten sonra ilk olarak Kırca’nın eşi Meriç ile kızları Ayça ve Gökçe Kırca’ya başsağlığı diledi. Meriç Kırca’nın elini tutarak destek olmaya çalışan Başbuğ, daha sonra protokoldeki yerine geçerek bir süre emekli Jandarma Genel Komutanı Fikret Özden Boztepe’yle sohbet etti. Emekli Orgeneral Kılınç da aileye başsağlığı dilerken, vatandaşlar kendisini alkışladı. Bu arada protokolde bulunan tüm komutanlar da Kılınç’ı selamladı. Törene tekerlekli sandalyelerle katılan Güneydoğu gazileri, cami avlusuna girişleri sırasında vatandaşlar ve askerlerce alkışlandı. Gaziler de bu sevgi gösterisine, Türk Bayrakları açarak karşılık verdiler. Namazın ardından protokol, aile ile vatandaşlar, geçiş töreni için cami dışında yerlerini aldı. Kırca’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, askerlerin omzunda camiden çıkarılarak top arabasına konuldu.

Son yolculuğuna top arabası ile uğurlandı

Kırca’ya 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in taktığı ’Devlet Övünç Madalyası’ da cenazenin önünde taşındı. Naaşı top arabası üzerinde askerlerin selamı ve vatandaşların alkışları arasında son yolculuğuna uğurlanan Albay Kırca’nın cenazesi Karşıyaka Mezarlığın’da toprağa verildi. Törene, Kırca’nın yakınları ve çok sayıda silah arkadaşı katıldı. Kırca’nın ağabeyi Kemal Kırca, "Bu vatana hizmet etmenin neticesi böyle işte" derken yeğeni Cevat Kırca, isim vermeden haberi veren gazeteyi eleştirdi, "Amcam hakkında bitmiş bir dava olmadığı gibi bazı olayları da yapmış gibi gösterenleri kınıyoruz. Yurtdışında yaşayan bir terörist kalıntısının sözleriyle adamı götürdüler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!