Budak, 11'inci kez hukuk mücadelesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Budak, 11inci kez hukuk mücadelesini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 19:31

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 6 yıl içinde 11 kez görevden alınan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, verdiği hukuk savaşını yine kazandı.

Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü yardımcısı olarak olarak Ankara'da bulunan Fevzi Budak, bir ay içinde Erzurum'a gelerek 12'nci kez makamına oturacak.

Yaklaşık 26 yıldan bu yana Erzurum'da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, ilk olarak 2 Mayıs 2003'te Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından görevden alındı. Budak'ın yerine de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tuzla Piyade Okulu'ndan asker arkadaşı ve AKP'den Erzurum milletvekili adayı olan, sonradan Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği'ne tayin edilen Ahmet Er atandı. Fevzi Budak her defasında yargı kararı ile görevine dönerken, Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale ve İstanbul'da da görevlendirildi.

Öğretmenlik mesleğinde 39 yılı geride bırakan Fevzi Budak, 21 Ekim 2008'de ‘geçici görevlendirmeyle’ Ankara'ya Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştı. Budak'ın avukatı Ali Altay, “Bakanlık, meslekteki tecrübesinden yararlanmak için Ankara'ya alındığı iddia etti. Ancak, atandığı kadro dolu olduğu için Bakanlığın yaptığı savunma inandırıcı bulunmadı ve Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi, atama işleminin yürütülmesini durdurdu. Ankara'da geçici görevle bulunan Budak, bir ay içinde Erzurum’a dönerek görevine başlayacak” dedi.

Öte yandan Budak'ın alınması ile Milli Eğitim Müdürlüğü görevini atanan Ragıp Üye ise eski görev yeri olan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!