Takı seti yüzünden cinayet

Güncelleme Tarihi:

Takı seti yüzünden cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2009 13:31

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde evin yüklüğünde cesedi bulunan 18 yaşındaki Fatma Tekin'in katilinin, nişanlıyken kaçırıp tecavüz eden ve 3 ay önce de evlendiği eşi 25 yaşındaki İbrahim Tekin olduğu ortaya çıktı. Eşini takı seti yüzünden çıkan tartıyşma sonucu öldürdüğünü itiraf eden İbrahim Tekin, tutuklandı.

Haberin Devamı

YÜKLÜKTE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Bucak’ta bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan 25 yaşındaki İbrahim Tekin, perşembe günü akşam eve geldiğinde eşi Fatma Tekin'i bulamadığını ileri sürerek polise kayıp ihbarında bulunmuştu. Polisler aradıkları Fatma Tekin’in cesedini, evinin yatakların konulduğu yüklüğünde yorganların altında buldu. Genç kadının cesedinde dayak izleri saptayan polisler, eşi İbrahim Tekin gözaltına aldı.

SORGUDA İTİRAF ETTİ

Emniyetteki ifadesinde eşini öldürdüğünü itiraf eden İbrahim Tekin, cinayeti takı seti yüzünden işlediğini söyledi.

Borçlarını ödeyebilmek için eşinin bileziklerini sattığını bu yetmeyince takı setini de satmak istediğini belirten İbrahim Tekin, eşi Fatma'nın buna karşı çıktığını ve kavga sırasında seti almak isterken boynunun kırıldığını ve öldüğünü anlattı.

Eşini nişanlıyken kaçırdığını ve tecavüz ettiği için hapis yattığını anlatan İbrahim Tekin şunları söyledi:

“Cezaevine düştüm, avukat parası, mahkeme, düğün derken çok borçlandım. Borçlarımı kazandığım parayla ödeyemedim. Evdeki eşyayı, Fatma’nın altınlarını sattım. Evde yiyecek hiçbir şeyimiz yoktu, mutfak tüpü bile kalmamıştı. İcra geldi. Çaresizdim. Evde satılacak sadece Fatma’nın boynundaki takı seti kalmıştı. İşe gitmeden önce seti istedim, o da vermek istemedi. Tartışma çıktı. Boğuşma oldu. Boynundaki seti aldım. Fatma yerde cansız yatıyordu. Fatma kaçırma olayından sonra en küçük tartışmada düşüp bayılıyordu. Önce bayıldı zannettim bekledim. Ama hiç kıpırdamıyordu. Sonra baktım nefes almadığını fark ettim. Tartışma esnasında herhalde boynu kırılmış. Öldüğünü fark edince korktum, ne yapacağımı şaşırdım.”

Eşinin cesedini yüklükte yatakların altına koyup işe gittiğini belirten İbrahim Tekin, “Akşam eve döndüğümde, cinayeti başkasının işlediği izlenimi vermek için harekete geçtim. Önce bazı akrabaları aradım 'Fatma evde yok size falan geldi mi?' diye sormaya başladım. Yakınlarımla biraz aradıktan sonra polise eşimin kaybolduğu ihbarında bulundum. Sonra polis geldi evi aradı. Eşimin cesedini yüklükte buldu. Yaptıklarımdan çok pişmanım.”

Sorgusunda sonra adliyeye sevkedilen İbrahim Tekin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nişanlıyken tecavüz etti

FATMA Tekin, geçen yıl mermer fabrikasında çalışan İbrahim Tekin ile hnişanlanmış, ancak sonradan evlenmekten vazgeçti. İbrahim Tekin ve yanındaki 6 arkadaşı, 22 Nisan 2008 günü Fatma Tekin'i kaçırdı. Burdur’un Ağlasun İlçesi'ne bağlı Çamlıdere Köyü'nde 3 gün boyunca İbrahim Tekin'in tecavüz ettiği Fatma Tekin, polisin ısrarlı takibi sonucu bulundu. Fatma Tekin, kaldırıldığı Bucak Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Fatma Tekin’i kaçıran İbrahim Tekin ve 6 arkadaşı tutuklandı. Cezaevine giren İbrahim Tekin, ailesi ve yakınlarının araya girmesi ve Fatma Tekin'in evlenmeyi kabul etmesiyle cezaevinden çıktı. Ekim ayında yapılan düğünle evlenen çiftin arasında geçimsizlik hiç bitmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!