Susurluk’un kayıp silahları için kazı

Güncelleme Tarihi:

Susurluk’un kayıp silahları için kazı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2009 00:00

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in evinde ele geçirilen kroki, polisi harekete geçirdi. Gölbaşı'ndaki aramalarda çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat bulundu. Şahin'in Ankara'daki evinden 1, İstanbul'daki evinden de 8 tane glock marka tabanca çıktı.

Haberin Devamı

GÖLBAŞI'NDA ERGENEKON KAZISI - FOTO GALERİ

Kroki, Gölbaşı yolu üzerinde ODTÜ’ye ait ormanlık arazideki bazı yerleri gösteriyordu. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Ankara polisine krokiyi fakslayarak söz konusu bölgede araştırma yapılmasını istedi. Susurluk’un kayıp silahlarının krokide işaretli yerde saklandığını düşünen polis, ormanlık alanın jandarma bölgesi olması nedeniyle Ankara İl Jandarma Komutanlığı’ndan destek istedi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleriyle, jandarma dün akşam saat 17.30’da bölgede arama başlattı. 2 saat süreyle bölgeyi tarayan polisler araştırmadan bir sonuç alamadı. Araştırmalar için 6 adet iş makinesi getirildi ancak gecenin geç saatlerine kadar devam eden araştırmalardan bir sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

SAAT: 09.30

ÇOK SAYIDA PATLAYICI BULUNDU

NEDEN YAĞLI POŞET 

Uzmanlara göre uzun süre toprak altında kalacağı düşünülen silahların metal aksamının olumsuz etkilenmemesi için yağlanmış poşet kullanılmış olabilir.

Sabah saatlerinden itibaren olay yerine gelen emniyet güçleri, metal dedektörleri ve dedektör köpekler yardımıyla arama çalışmalarına yeniden başladı. Kroki üzerinde işaretli bir çok nokta var ve 100 metrekarelik alanda arama yapılıyor. Çalışmalarda iki yağlı poşet içinde 3 lav silahı, TNT kalıpları, çok sayıda el bombası, silahlar ve mühimmat bulundu. Aramalarda ele geçen bombaların 30'a yakın değişik türde olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen bomba uzmanları topraktan çıkarılan bombaları inceliyor.

 

Bölge güvenlik şeridi altına alındı. Vatandaşların bu şerit ötesine girmesine kesinlikle izin verilmiyor.

 

Olay yerinde zaman zaman metal dedektörlerden sesler duyuluyor. Ancak polis bu seslerin teneke parçalarından kaynaklandığını açıkladı.

 

SAAT: 10.40

 

Haberin Devamı

BÖLGE BOŞALTILIYOR

Kepçe ve iş makinalarının da katıldığı kazıda ele geçirilen patlayıcıların patlama ihtimaline karşı bölge boşaltılıyor.

Gölbaşı’ndan Ankara’ya gidiş istikametinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan villaların hemen bitimindeki bölgede karayolundan 20 metre içerideki bölgede yapılan aramalara jandarma ekipleri de destek veriyor. Poşetlerin bulunduğu bölgede kepçeler arama yapmaya başlarken olay yeri de boşaltıldı. Olay yerinde sadece uzman ekipler metal detektörlerle çalışıyor.

KAYIP SİLAHLAR 

10 adet 9 mm Micro Uzi
10 adet 9 mm Micro Uzi SMG
10 adet 22 kalibre Beratta
Ve bunlara ait susturucu ile mermiler

 SAAT: 11.25
UZI MERMİLERİ
Gölbaşı'nda yapılan aramaların 6'ncı noktasında suikast silahı olarak bilinen İsrail yapımı Uzi'ye ait mermiler bulundu.
Uzi silahları Susurluk davasına konu olan faili meçhul cinayetler de kullanıldığı belirlenmişti. Bu silahların daha sonra kayıp olduğu belirlenmiş üç adet Uzi marka silah Adana’da ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

İbrahim Şahin kayıp silahlar davasından 1 yıl hapis cezası almış ancak bu silahların akıbeti asla öğrenilememişti.
Ayrıca daha önce bulunan el bombalarının seri numaralarının silinmiş olduğu anlaşıldı.
Mühimmatlar arasında işaret fişeği de bulundu.

SAAT: 11.40

20 BÖLGEDEKİ ARAMA SONA ERDİ

Gölbaşı'ndaki ormanlık alanda belirlenen 20 noktadaki aramalar sona erdi. 9 noktadaki aramalarda ele geçen mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca inceleneceği, inceleme tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilerek dosya kapsamına dahil edileceği kaydedildi.

Aramaların aynı bölgedeki başka noktalarda devam edilebileceği öğrenildi.

5-6 AY ÖNCE GÖMÜLMÜŞ

Haberin Devamı

Aramalarda ele geçen patlayıcı, silahlar ve mühimmatların 5-6 ay önce gömüldüğü sanılıyor. Yarım metre derinliğindeki cephaneliğin üzerine de farkedilmemesi için çim atılmış.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!