Sabih Kanadoğlu: “Evimdeyim arama yok”

Güncelleme Tarihi:

Sabih Kanadoğlu: “Evimdeyim arama yok”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 09:56

Sabah saatlerinde başta TRT 2 olmak üzere birçok TV kanalında Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun gözaltına alındığı haberleri verildi. Hatta polisin evde arama yaptığı haberleri üzerine gazeteciler ve canlı yayın araçları Kanadoğlu'nun konutuna akın etti. Ancak saatler geçmesine rağmen polis ortaya çıkmadı. Kanadoğlu, gözaltına alındığına ilişkin iddiaları ilk kez hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi:

Haberin Devamı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapıldığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

 

Kanadoğlu, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada bazı televizyon kanallarında soruşturma kapsamında evinde arama yapılıp gözaltına alındığına ilişkin haberler konusunda "Evimdeyim, ancak evimde arama yapıldığına ilişkin haberlerden sonra inanılmaz sayıda beni arayanlar oldu. Ben de haberleri evimden izliyorum. Şu aşamada söyleyecek bir şey de yok." dedi.

 

Sabih Kanadoğlu'nun evinde arama yapıldığı ve gözaltına alındığına dair iddialar 1 Temmuz operasyonunda da yine gündeme gelmiş ancak bunların doğru olmadığı anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

37 KİŞİ GÖZALTINDA

 “Ergenekon” soruşturması kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde 37 kişi gözaltına alındı.

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi “yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.

Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor.

Polisin yaklaşık 37 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!