İstek Vakfı'nda arama yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

İstek Vakfında arama yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 09:49

Polis Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Acıbadem'de Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı ve Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi'nde araştırma yapıyor.

İstek Vakfı'nın Kadıköy'deki yönetim binasında polislerce inceleme yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, İstek Vakfı'nın Kadıköy Acıbadem'deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı.

Polisin vakıftaki incelemeleri sürüyor.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE ARAMA

“Ergenekon” soruşturması kapsamında, Yeditepe Üniversitesi'nde de inceleme yapılıyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, saat 07.15'de, Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi yerleşkesine geldi.

Ekipler, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ile görüştükten sonra rektörlük binasının 3. katında yer alan üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan'a ait bölüme çıktı.

Ekiplerin, buradaki incelemeleri sürüyor.

DALAN, ABD PROGRAMINI YARIDA KESEREK TÜRKİYE'YE DÖNECEK

 Bedrettin Dalan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu öğrenildi.

Dalan, soruşturma çerçevesinde küçük oğlu ve bir arkadaşının gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Ocak ayı sonunda Türkiye’ye dönmeyi düşündüğünü, ancak soruşturmanın ortaya çıkması nedeniyle en kısa zamanda Türkiye’ye döneceğini açıkladı.

Dalan, “Polisler gelmiş, arama yapılıyor. Küçük oğlumu ve bir arkadaşımı gözaltına almışlar.. Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Her şeyin gözünde bir şeyler oluyor Türkiye de. İki yıldır hukuk adına bir takım yanlışlıklar oluyor” diye konuştu.

 
YAKLAŞIK 37 KİŞİ GÖZALTINDA
Haberin Devamı

 “Ergenekon” soruşturması kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde yaklaşık 37 kişi gözaltına alındı.

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi “yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.

Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor.

Polisin yaklaşık 37 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!