1071-1453’ün hesabının peşindeler

Güncelleme Tarihi:

1071-1453’ün hesabının peşindeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 23:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ölümünün 19’uncu yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Bahçeli, partililerin katıldığı anma töreninde özetle şunları söyledi: “Türkeş Bey, büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı. Basit heveslere teslim olmayan, günü birlik heyecanlara itibar etmeyen, sorumluluk ve sağduyu yolundan sapmayan kişilikler insanlık tarihine her zaman istikamet vermişlerdir. İşte onlardan birisi, belki de en önemlilerindendir. Kıskançlığın, hasedin, sahteciliğin, yalancılığın, alçaklığın çirkefi içinde beslenen kimselerin aleyhimize her çeşit faaliyeti yapmalarının olağanlığı konusunda da bizleri uyarmıştı. Zaman Türkeş Bey’i elbette haklı çıkarmıştır.

Türk milletinin nasıl azap ve eziyet verici bir dönemden geçtiği malumdur. Müslüman Türk milletinin varlık ve egemenlik hakları hiç olmadığı, hiçbir dönemde yaşanmadığı şekilde saldırı ve taciz altındadır. Terörist eylemlerle Türkiye’yi zayıflattılar mı? Amaçlarına ulaşacaklarını sanan hain ve işbirlikçiler, 1071’de Malazgirt ve 1453’de İstanbul’un fethiyle değişen dengelerin hesabını sorma arayışındadırlar. Fakat dün başaramadılar, bugün de sonuç alamayacakları kesindir. Bunun güvencesi ise Türk milletinin sağlam iradesi ve bin yıllık kardeşlik hukukudur. Merhum Türkeş Bey, ‘dalından kopan bir yaprağın kaderini rüzgâr tayin eder’ sözüyle herkesi birliğe, beraberliğe çağırıyor, milletimizin her ferdini; kökeni, anasının dili ve yöresi ne olursa olsun aynı ruh ve tutuma davet ediyordu. İhtiyacımız olan da hiç şüphe yok ki budur.”

Haberin Devamı

KIRMIZI-BEYAZ KARANFİLLER BIRAKTI

Merhum Alparslan Türkeş’in Ankara’daki mezarı başında yapılan anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile partinin yöneticileri, milletvekilleri ve partiler katıldı. Duaların okunduğu törende Bahçeli, mezara kırmızı-beyaz karanfiller bıraktı, su ve Türkeş’in doğduğu Kayseri’nin Pınarbaşı Köşkerli köyünden getirilen toprağı döktü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!