Kılıçdaroğlu İstanbul için işareti verdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu İstanbul için işareti verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2009 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili olarak gönlünden geçenin İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin olduğunu açıkladı.

CHP’nin bir diğer Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile TBMM’de bir sohbet toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, kendisinin belediye başkan adaylığı talebinin olmadığını yineledi. Kılıçdaroğlu, "Ancak biz bir partiyiz. Parti organlarımız, adaylığım yönünde bir karar alması halinde saygı göstereceğim. Fakat, benim gönlümde yatan İl Başkanımızdır. Umuyorum aday olur, ben de İstanbul milletvekili olarak, İstanbul’a gidip çalışırım" dedi.

CHP’den ’Topbaş’ın paketi’

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Çetin Soysal ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, dün düzenledikleri basın toplantısıyla, AKP’li büyükşehir belediyesine yolsuzluk suçlamaları yöneltti. Soysal, açıkladıkları pakete "Kadir Topbaş’ın Yılbaşı Paketi" adı verdiklerini söyleyerek, belediye şirketlerinden BİMTAŞ, Sağlık A.Ş ve Spor A.Ş’nin batmak üzere olduğu iddia etti. Bosna’ya gönderilen yardım paralarını kendi hesabına geçiren Süleyman Mercümek’le Kadir Topbaş’ın eskiden ortak olduğunu söyleyen Soysal, "Topbaş döneminde 5-6 milyar lira kaynak aktarılan belediye şirketleri iflas noktasına gelmiştir. Belediye ihalelerini bu şirketler alıyor, sonra da yandaşlarına taşeron olarak tekrar verip hülle yapılıyor" iddiasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!