Türkiye’de gece gündüz protesto

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de gece gündüz protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 00:00

İsraul’in 8 gündür havadan bombaladığı Gazze’ye yönelik kara harekátına başlaması üzerine, önceki gün saat 23.30’da İsrail’in İstanbul Konsolosluğu önünde yaklaşık 2 bin kişi toplandı.

DİYARBAKIR'DA İSRAİL PROTESTOSU - FOTO GALERİ

ÇAĞLAYAN'DAKİ BÜYÜK PROTESTO - FOTO GALERİ

Ellerinde megafon bulunan bazı kişiler, protestocuları, konsolosluğu abluka altına almaları için provake etti. Konsolosluk binasına girmeye çalışan gruba polisler kendilerini siper ederek engel oldu. Protestocular, konsolosluğun bulunduğu Yapı Kredi Plaza’ya giremeyince, yan taraftaki Kalebodur binasının bahçesine girdi. Gönderde çekili iki şirket flaması indirildi ve Filistin bayrakları asıldı. Protestocular sabah 05.00’te dağıldı. Gece yaşanan bu eylemin ardından, İsrail’e yönelik protestolar dün sabah da sürdü. ÖZGÜR-DER, Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu,, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Partisi, TKP, EHP, SDP, BDSP, halkevleri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu ve Genç Sen gibi gruplar Taksim Meydanı ve Beyoğlu’nda protesto gösterilerinde bulundu.

’SP’den Hitler pankartı

İstanbul’da Saadet Partisi’nin mitinginde de, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonu protesto eden 20 bini aşkın eylemci yağmura ve soğuğa rağmen Çağlayan Meydanı’nda toplandı. Saadet Partisi’nin daha önceki mitinglerinde İngilizce olarak açılan "Hitlerin değerini şimdi daha iyi anlıyorum" pankartı bu mitingde Türkçe olarak yer aldı.

Diyarbakır’da 50 bin kişi

Protesto eylemleri dün Ankara, Konya, Şırnak, Bursa, Erzurum gibi birçok ilde de düzenlenirken, en büyük kalabalık Diyarbakır’da toplandı. İsrail’in Gazze’ye saldırısı, yaklaşık 50 bin kişi katıldığı mitingle protesto edildi. Mitingde İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şeyh Yasin ve Abdulaziz El Rantisi’nin fotoğrafları taşındı. Kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde katıldıkları mitingde boynunda ’Görevli’ kartı asılı bulunan çarşaflı kadınlar dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!