Tüm Türkiye matemde müdürün aklı endekste

Güncelleme Tarihi:

Tüm Türkiye matemde müdürün aklı endekste
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 00:00

Başkent Doğalgaz’ın bugün istifa eden Genel Müdürü Karani Demir, Türkiye’yi derinden üzen, Bilkent Üniversitesi öğrencisi tam 7 gencin doğalgaz sızıntısından can vermesi konusunda, dün peş peşe sinirleri zorlayan gaflar yaptı.

Haberin Devamı



GENÇLERİN AİLELERİ YIKILDI - FOTO GALERİ

CENAZESİ KARIŞTIRILAN TARIK ŞÜKRÜ YILMAZ

CEREN OKKALI BEYAZ DUVAKLA UĞURLANDI

BÜŞRA BEK'İN CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Önce kendilerini ’eleştiren’ haber ve açıklamaların özelleştirme yolundaki şirketin ’piyasa değerini düşüreceği’ uyarısında bulundu. Sonra yağmur gibi soruları "Çok soru almayalım, malum bugün cuma" diyerek cevaplamadı. Müdürün, diğer gafları, neden kravat takmadığını soran muhabire, "Bir kravat hediye et de takayım, gençlerin üzeri yarı çıplaktı" demesi oldu.

TÜRKİYE dün doğalgaz zehirlenmesinden ölen yedi gencinin arkasından gözyaşı dökerken, Başkent Doğalgaz Anonim Şirketi’nin istifa eden Genel Müdürü Veysel Karani Demir, sorulardan bunalınca "Cuma’ya yetişeceğiz" diyerek toplantıdan ayrıldı. Demir, dün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’yi yasa boğan gençlerin ölümüne ilişkin raporu açıkladı.

’Sebep çürük bağlantı borusu’

Demir, bilirkişi raporuna göre, ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğünü, yırtık ve delik olduğunu, bu nedenle yanmış olan atık karbonmonoksit gazının, bacaya gitmeden ortama yayıldığını ve zehirlenmelerin bundan kaynaklandığını bildirdi. Demir, şunları kaydetti: "Ekiplerimiz, bu dairenin olduğu kata çıkıp gazı kesmiş, kaçak olup olmadığını kontrol etmiş ve kaçak tespit edilmeyince olay yerinden ayrılmışlardır. Olaya ilgilenen savcılığa ve müfettişlere sesleniyorum. Lütfen bu soruşturmaya bizi de dahil etsinler. Varsa suçum cezamı çekemeye hazırım. Bizim bir kusurumuzun olmadığını biliyorum."

Peçete geldi, ’fiyata’ geçti

Konuşmasının sonlarına doğru bir bayan görevli, üstünde, "Yılmaz Ateş" yazan bir peçeteyi Demir’in önüne koydu. Bunun üzerine Demir, isim vermeden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in, önceki gün olay yerinde yaptığı açıklamayı şöyle eleştirdi: "Bazı insanlar, olay yerine gelerek cesetlerin üzerinden siyaset yapmıştır. Bu şirket özelleştirme yolunda bir şirkettir. İç ve dış piyasada oluşmuş fiyatı vardır. Bu ekonomik kriz ortamında bu tür etkiler, Ankaralı’nın malı olan bu şirketin değerini düşürmektedir. Bu nedenle ben burayı siyasetin dışında tutmaya özen gösteriyorum, tüm siyasilere eşit uzaklıktayız."

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/alarm_banner.jpg’Cuma’ izniyle, kısa kesti

Bir gazetecinin, "Bürokrasiden geldiğinizi söylediniz. Diğer çalışma arkadaşlarınızla açıklama yapıyorsunuz. Hepsi kravatlı. Sizin kravat takmadığınızı görüyoruz. Özel bir nedeni var mı" sorusuna Demir, "Hayır, özel bir anlamı yok. Dün akşamdan beri yaşadığımız olaylar da var. Kravatlı resimlerim de var ayrıca" yanıtını verdi. Soruların sürmesi üzerine Demir, "Arkadaşlar birkaç soru alalım, çok fazla soru almayalım. Biliyorsunuz bugün cuma, müsaadenizi isteyeceğiz" dedi. Demir, basın toplantısından, "Cumanız mübarek olsun" diyerek ayrıldı.

Müdür: Yarı çıplaklardı

Müdür Karani Demir, basın toplantısından ayrılırken de "Neden kravat takmadığı"nı soran Star TV muhabirine, verdiği yanıtla gaflarına yenilerini ekledi: "Bir kravat hediye et bana da takayım. Özel bir tutumum yok. Psikolojiyle ilgili. Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak ve o yaşta benim üç çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam."

Polis: Hiçbiri çıplak değildi

Demir’in, ölen gençlerin bazılarının "belden yukarısının çıplak olduğu" yolundaki garip ifadesi, polis tarafından doğrulanmadı. Eve ilk giren olay yeri inceleme ekipleri, gençlerin hepsinin giyinik olduğunu fotoğraflarla da tespit etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!