Parkta satırlı tabancalı dehşet

Güncelleme Tarihi:

Parkta satırlı tabancalı dehşet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2009 00:00

Yılbaşı gecesi parkta bira içen üç genci uyarıp satırla kovalayan bir saldırgan, panik içinde kaçışan gençlere kurşun yağdırdı. Gençlerden biri öldü, ikisi ağır yaralı.

BAHÇELİEVLER’de mahalle arkadaşları Soner Karaağaç (18), Mustafa Uçan (20) ve Taner Yavuz (16), yılbaşı gecesi ailelerinden izin alarak Nejat Uygur Parkı’na gitti. İddialara göre 3 arkadaş parkta bira içti. Saat 01.30 sıralarında çevre sakinlerinin "Vanlı Mehmet" diye tanıdıkları 25 yaşındaki Barış Yavuz, 3 arkadaşı bira içmemeleri için uyardı. Parktan ayrılan Yavuz, 10 dakika sonra geri döndüğünde elindeki satırla 3 arkadaşa saldırdı. Gençlerin kaçmaya başlaması üzerine tabancasını çeken Yavuz, peş peşe ateş etti.

Soner Karaağaç boynundan tek kurşunla, Mustafa Uçan göğsünden ve karnından, Taner Yavuz kasığından vuruldu. Çevre sakinleri tarafından hastaneye kaldırılan Karaağaç hayatını kaybetti. Uçan ve Taner Yavuz, tedavi altına alındı. Polis, kaçan saldırganın peşine düştü. Soner Karaağaç’ın babası Önder Karaağaç, oğlunun içki içmediğini söyleyerek şunları anlattı: "Tek oğlumdu. Geçen yıl lisede okumaya başladı. Birinci sınıftan sonra okulu bırakacağını söyledi. Ben de ’Bırak oğlum’ dedim. Sakin bir çocuktu. Evine bağlıydı, içki, kahve, internet kafe alışkanlığı yoktu. Geç saatlerde sokağa çıkmazdı. Yılbaşı gecesi arkadaşları çağırdı, onları kıramadı. Bunlar 16-17 yaşında gençler, kovalasan giderler. Ne istediler gencecik, biricik yavrumdan. Oğlum yok yere öldü. Böyle insanlık olmaz." Park çevresinde oturanlar, olay anında silah sesleri duyduklarını ve iki grup arasında kovalamaca yaşandığını ileri sürdüler. Doğa Tekman (18), "Silah seslerinin ardından pencereye çıktım. Onları vuran bir değil 5-6 kişilik gruptu. Karşılıklı çatışıyor gibiydiler" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!